Büyük devrimci, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 84. Yılı, emperyalist işgale karşı vermiş olduğu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesiyle, işgal altındaki bütün ulusların umudu ve önderi olmuş, yapmış olduğu devrimlerle bir ulusun küllerinden yeniden doğmasını başarmış, içinde bulunduğu çağın en modern ve çağdaş devletini kurarak bizlere emanet etmiştir. Atatürk’ün bedeni aramızdan ayrılsa da; devrimleri, ilkeleri ve hedefleriyle bize önderlik etmeye, bizim pusulamız olmaya devam ediyor.

Çağdaş, laik, demokratik tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşundan bugüne 99 yıl geçmesine rağmen emperyalist güçler Türkiye Cumhuriyeti Devletine saldırmaya devam ediyorlar. Bütün saldırılara  inat, bayrağımız, doğudan batıya, güneyden kuzeye dünyadaki bütün mazlum ulusların bağımsızlık, özgürlük ve mücadele bayrağı olarak dalgalanmaya devam ediyor ve devam edecektir. Ortak sorunları yaşayan, ortak kaygıları taşıyan, ortak umutları paylaşan herkesin bu süreçte yüksek sorumluluk ve görev bilinci içerisinde hareket etmesine bugün her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Yan yana, omuz omuza dayanışma içerisinde saflarımızı sıklaştırarak ve çoğalarak ülkemizin üzerinde dolaşan kara bulutları dağıtmak; insanlarımızın mutlu, özgür, insanca ve kardeşçe yaşayabilecekleri bir Türkiye ortak hedefimizdir.

84 yıl önce 10 Kasım günü aramızdan ayrılan ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve şükranla anarken, Atatürk ve arkadaşlarının bize bıraktığı mirasa sahip çıkacağımızı bir kez daha haykırıyoruz.

Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti!

Editör: Haber Merkezi