Rusya, 13 Ekim Salı günü 158 oyla üç yıllık bir süre için BM İnsan Hakları Konseyi üyeliğine seçildi. Bu, BM Genel Kurulu'nun 75. oturumunun genel oturumunda duyuruldu.

1 Ocak 2021'de başlayan üç yıllık bir süre için BM İnsan Hakları Konseyi'ne 15 ülke seçildi: Bolivya, Çin, Fildişi Sahili, Gabon, Küba, Fransa, Malavi, Meksika, Nepal, Pakistan, Rusya Federasyonu, Senegal, Ukrayna, Özbekistan, İngiltere.

BM Genel Kurulu Başkanı'nın resmi temsilcisi Brenden Varma gazetecilerle yaptığı bir toplantıda yaptığı açıklamada, "Bu, BM Genel Kurulu'nun 75. oturumundaki ilk oylamadır." - Latin Amerika ve Karayip eyaletleri ve iki - Batı Avrupa eyaleti. HRC üyeliği tüm BM üye ülkelerine açıktır ve bir üye devletin süresi üç yıldır. Seçimler gizli oyla yapılır ve aday ülke en az 97 oy almalıdır. yani, 193 eyalete sahip BM üyelerinin oy çoğunluğu. "

HRC, BM sisteminin hükümetler arası bir organıdır. 2006 yılında, önyargısı nedeniyle sıklıkla eleştirilen İnsan Hakları Komisyonu'nun yerini alan 60/251 sayılı UNGA Kararı uyarınca oluşturulmuştur. HRC 47 eyalet içerir.

Editör: TE Bilisim