Uluslararası Yoksulluğu Ortadan Kaldırma Günü 2020: Yoksullukla mücadele eden ve yoksulluk içinde yaşayan insanlar hakkında farkındalık yaratmak için her yıl 17 Ekim'de dünya genelinde her yıl 17 Ekim'de Dünya Yoksulluğun Ortadan Kaldırılması Günü kutlanmaktadır. Esas olarak gelişmekte olan ülkelerde yoksulluğun ortadan kaldırılması gerekmektedir.

Uluslararası Yoksulluğun Ortadan Kaldırılması Günü 2020 Teması:

BM'ye göre, 2020'nin teması “Herkes için sosyal ve çevresel adaleti sağlamak için birlikte hareket etmek. Bu yıl Günün teması, herkes için sosyal ve çevresel adalete ulaşmanın zorluğunu ele alıyor. "

Uluslararası Yoksulluğun Ortadan Kaldırılması Günü

Uluslararası Yoksulluğun Ortadan Kaldırılması Günü 17 Ekim 1987'ye kadar izlenebilir. O gün Paris'teki Trocadero'da yüz binden fazla insan toplandı. 1948'de, aşırı yoksulluk, şiddet ve açlık kurbanlarını onurlandırmak için Paris'teki Trocadero'da İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi imzalandı. Yoksulluğun bir insan hakları ihlali olduğuna karar verildi ve bu haklara saygı gösterilmesini sağlamak için bir araya gelme gereği teyit edildi. O zamandan beri, her kesimden insanlar öne çıkıyor ve bağlılıklarını yenilemek ve yoksullarla dayanışma göstermek için 17 Ekim'de burada toplandılar.

22 Aralık 1992'de 47/196 sayılı bir karar Genel Kurul tarafından kabul edildi ve 17 Ekim Uluslararası Yoksulluğu Ortadan Kaldırma Günü olarak ilan edildi. Tüm Devletler ve insanlar günü tanıtmaya ve yoksulluğu ortadan kaldırmak için çeşitli faaliyetler yapmaya davet edilir.

İnsan ıstırabına katkıda bulunan sekiz kişi Binyıl Kalkınma Hedefleri'nde (MDG) tanımlanmıştır ve 2000 yılında BM tarafından kabul edilmiştir:

- Yoksulluk ve Açlık

- Eğitimde Eşitsizlik

- Cinsiyet eşitsizliği

- Çocuk ölüm oranı

- Kötü anne sağlığı

- Bulaşıcı hastalıklar

- Değişen bir çevre ve Sürdürülemez gelişme

Editör: TE Bilisim