2022'de Agario Nasıl Oynanır?

Agar.io Dünya genelinde milyonlar kişi tarafından oynanan bir web oyunudur. Tarayıcı tabanlı oyunların en eskilerinden olan agar.io boş zamanlarınızı değerlendirebileceğiniz eğlenceli bir aksiyon oyunudur. Küçük bir yuvarlak blob olarak başlayacağınız oyun içerisinde rakiplerinizi yiyerek büyüyebilirsiniz. 


Agar.io tarayıcı oyunları içerisinde kendini geliştirerek yoluna devam etmektedir. Web tabanlı bu oyun oynaması ücretsiz olduğu ve ek paket alarak yükselmenin olmaması nedeniyle son derece adil bir şekilde oynanmaktadır. Oyunda tüm kullanıcılar adil ve eşit bir şekilde önce kendilerini geliştirme sonra ise rakiplerine yem olmamanın yolunu aramaktadır. Son yapılan güncellemeler ile agar.io ipad, iphone ile android telefon ve tabletlerde de oynanabilmektedir.


Agar.io Nedir? 



Agar.io tarayıcı tabanlı bir aksiyon oyunudur. Oyuncular ilk oyuna başladıklarında küçük bir nokta olarak oyun başlamaktadır. Oyunda yapılması gereken tek şey virüslerden ve kendinden büyük bloblardan yani oyunculardan kaçmaktır. Oyuncular kendinden küçük blobları tüketerek oyunda ilerlemektedir. 

Tarayıcınızdan oldukça kolay bir şekilde oynayabileceğiniz Agar.io bu özelliği ile her yerden kolayca oynanabilmektedir. Bunun haricinde Miniclip tarafından sunulan iphone ve android cihazlara indirilebilecek uygulama ile de oynanabilmektedir. Tarayıcıdan oynama sırasında yön tuşları ile blobunuza yön verebilirsiniz. Aynı şekilde telefonunuzdan da dokunmatik yönlendirme ile hareketlerinizi sağlayabilirsiniz. Oyunda uygun stratejileri belirleyerek kısa süre içerisinde büyüme kat edebilirsiniz. (Kaynak: tr.wikipedia.org )


Agar.io Nasıl Oynanır?

Tarayıcınızdan agar.io adresine girerek ya da mobil cihazınıza uygulamayı indirerek oyuna başlayabilirsiniz. İlk olarak oyuna küçük bir nokta olarak başlarsınız. Blob denilen küçük yuvarlaklar şeklinde oynayan oyuncular rakip blobları yiyerek kendilerini büyütmeye çalışmaktadır. Oyun içerisinde sizden daha büyük rakiplerinizden kaçmanız gerekmektedir. 

Oyunda hem daha büyük bloblardan kaçarken hem de virüslerden kaçmanız gerekmektedir. Bu nedenle oyuncular ilk başta daha kolay ilerlemesi için daha küçük blobların daha hızlı hareket etmesi daha büyüklerin ise yavaş hareket etmesi sağlanmaktadır. Bu sayede ilk başlarda oyunda kolay bir şekilde ilerlemek mümkün olmaktadır. (Kaynak: fandom.com )


Agar.io Mobilden Nasıl Oynanır?

Agario oyna

seçeneğinin mobil cihazlara da gelmesi ile oyuncu sayısı ciddi anlamda artmış oldu. Mobil cihazların her an yanımızda olması sayesinde milyonlarca kullanıcı agar.io uygulamasını indirerek oyuna başladı. Miniclip tarafından geliştirilen mobil uygulama androidde 100 milyondan fazla kullanıcı tarafından indirilerek kullanılmaktadır. 

Agar.io oyununun bu kadar çok kişi tarafından oynanmasının en büyük nedeni tamamen ücretsiz bir seçenek olmasıdır. Diğer oyunlarda olduğu gibi agar.io oyununda herhangi bir uygulama içi satın alma mevcut değildir. 

Agar.io da elinizde olan blobu dokunmatik ekranınızı kullanarak sağa sola ve yukarı aşağı gibi yönlendirme yapabilirsiniz. Oyunda belirli sınırlar vardır. Bu sınırlar çerçevesinde ekranın istediğiniz yerini kullanabilirsiniz. Oyunda kullanılan yönlendirmeleri dilediğiniz zaman ayarlar kısmından da değiştirebilirsiniz. 



Agar.io Kaplama ve Renk Değiştirme

Agar.io oyununa başladığınızda oyun size sabit görünüm ve rast gele bir renk vermektedir. Blobunuzu bir süre oynadıktan sonra kaplamasını değiştirme imkanınız bulunmaktadır. Kaplama için ülke bayrakları, hayvan figürleri ve kripto para sembolleri kullanabilirsiniz. Bunun için başlangıç sayfasında yer alan alanı kullanmanız gerekmektedir. 

Başlangıç sayfasına giriş yaptıktan sonra kaplamaları değiştireceğiniz yere kullanmak istediğiniz kaplamanın adını yazmanız gerekmektedir. Bu alana ülke isimleri internet memeleri gibi farklı isimler girerek kaplamanızı değiştirebilirsiniz. Örneğin kaplama alanına Turkey yazarsanız oyundaki blobunuz Türk bayrağı şeklinde görünecektir. Birçok kaplama seçeneği bulunurken geliştiriciler farklı görünümler üzerinde çalıştıklarını belirtmektedir.



Agar.io Kullanıcı Adı Belirleme ve Değiştirme

Agar.io oyununa başlarken kullanıcı adı girebilir ya da boş bırakarak devam edebilirsiniz. Kullanıcı adınız oyunda blobunuzun üzerinde görünmektedir. Eğer kullanıcı adı giremezseniz oyun esnasında diğer kullanıcıların da isimlerini görmenize izin verilmemektedir. Başlangıç sayfasında 15 karaktere kadar istediğiniz bir kullanıcı adını belirleyebilirsiniz. 

Kullanıcı adı belirlerken yazdığınız kullanıcı adı bazı kaplamalar ile eşleşebilmektedir. Bu durumda da oyundaki görünümünüz değişebilmektedir. Bu nedenle kullanıcı adınızı istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Ya da sabit bir şekilde oyun tarafından atanacak adı kullanabilirsiniz. Kullanıcı adınızı istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.



 Agar.io İttifak ve Oluşturma

Agar.io oyununda amaç hayatta kalmak ve rakip hücreleri yiyerek büyümektir. Bu sebeple bazı oyuncular uzun süre hayatta kalmak için ittifaklar kurmaktadır. İttifak kurduğunuzda ya da bir ittifaka katıldığınızda takım arkadaşlarınız ile beraber oynayarak büyüyebilirsiniz. Aynı zamanda ittifakınız içerisinde güçsüz olanları güçlendirmek için onlarla kütle paylaşımı yapabilirsiniz. 

İttifak veya takım kurmak için kendi arkadaşlarınız ile de birlik olabilirsiniz. Aynı server üzerinden oynadığınız arkadaşlarınız ile ittifak kurarak rakipleriniz ile daha kolay mücadele edebilirsiniz. Aynı zamanda ittifakınıza başka oyuncularda alarak ittifak olarak da büyüyebilirsiniz. 



Agar.io İp Uçları

Agar.io bir strateji oyunu olarak geçmektedir. Bu sebeple kolay bir şekilde büyüyebilmek için doğru stratejiyi belirlemeniz gerekmektedir. Doğru adımları uygulayarak hızlı bir şekilde ilerleme kat edebilirsiniz. Oyun içerisinde bazı püf noktalar bulunmaktadır bunları bilmek sizlere oldukça yararlı olacaktır. 

Öncelikle virüslerden kaçınmanız gerekmektedir. Aynı zamanda küçük olduğunuzda virüsler sizin için bir koruma görevi görmektedir. Sizden ok büyük oyunculardan korunmak için bir virüsü saklanma aracı olarak kullanabilirsiniz. Büyük bloblar virüs tarafından parçalanmamak için sizden uzakta duracaktır. 

Kenarları kullanmak bazı durumlarda oldukça işe yarayabilmektedir. Oyunun sınırları olan kenar alanlar sizden büyük hücrelerden kaçınarak etrafından dolanmanıza yardımcı olacaktır. Tabi ki kenarlar bazı durumlarda da tehlikeli olmaktadır. Kenar alanda dolaşmanız köşeye sıkışmanız durumunda rakiplerinizin sizi yemesine neden olabilmektedir.

 

Virüsleri vurarak sizden büyük rakiplerinizi yenebilirsiniz. Bir kütleye ateş ederek 7 kez vurduğunuzda parçalanmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede virüs parçaları diğer oyunculara çarparak parçalanmalarına neden olabilmektedir.

Bölünmeyi deneyebilirsiniz. Belirli bir büyüklüğe ulaştıktan sonra parçalara ayrılmayı tercih edebilirsiniz. Bu sayede birden fazla hücreye sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda büyüme ile karşılaştığınız yavaş hareket etme nedenini de ortadan kaldırabilirsiniz. 

ll

Editör: TE Bilisim