Moskova bölgesinde gece kulüplerin, karaoke ve restoranların çalışmaları askıya alındı. Moskova bölgesi valisinin ilgili kararnamesi 15 Ekim Perşembe günü bölgesel hükümetin portalında yayınlandı.

Belgede, "Vatandaşların Moskova saatiyle 00: 00'dan 08: 00'a kadar belirtilen saatlerde eğlence etkinliklerinin düzenlenmesi ve yürütülmesine yönelik hizmetlerin verildiği binalara, yapılara ziyaretleri askıya aldı" diyor.

Eğlencenin dans, karaoke ve benzeri etkinliklerin organizasyonu olduğu belirtilmektedir.

Bölge valisi Andrei Vorobyov'un Telegram kanalında, kısıtlayıcı önlemlerin 17 Ekim'den itibaren yürürlüğe gireceği belirtiliyor.

Kararname ayrıca, devlet, belediye ve özel mülk sahiplerinin hastalara ek yatak açılmasına yardımcı olmaya teşvik edildiğini söylüyor.

Şu anda bölgede, halka açık yerlerde ve sosyal mesafelerde maske rejimine uyulması, 3 binden fazla ziyaretçinin bulunduğu spor, fiziksel kültür, eğlence ve diğer halka açık etkinliklerin yasaklanması ve sitenin % 50'sinden fazlasının işgal edilmesi dahil olmak üzere bir dizi kısıtlayıcı önlem uygulanmaktadır ve ayrıca resmi etkinlikler dışında halka açık etkinlikler düzenleme yasağı getirildi.

Editör: TE Bilisim