Azerbaycan Savunma Bakanlığı 28 Eylül'de Ermenistan Silahlı Kuvvetlerine ait iki tankı ve diğer askeri teçhizatı nasıl imha ettiğini gösteren iki video yayınladı. 

Birbirlerini suçladılar.

27 Eylül'de Bakü ve Erivan, Azerbaycan tarafından sahip olunan toprakları işgal eden ve Ermenistan ile güçlü bağları olan 'fiili' bağımsız bir devlet olan Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ndeki temas hattı boyunca bombardıman yapıldığını bildirdiler ve birbirlerini suçladılar.

Azerbaycan, çatışmanın ilk gününde Ermenistan'ın 550 zayiat verdiğini ve 60 birimden fazla askeri teknik kaybettiğini açıkladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın yayınladığı zayiat verilerinin "gerçeğe uymadığını", "Ermeni nüfusu arasındaki endişeyi ve Azerbaycan Ordusu'nun başarıları karşısında Ermeni Ordusunda hüküm süren kaosu" azaltmak için "gerçeğe uymadığını" belirtti."

"Operasyonun [ilk] günü sonunda alınan istihbarat verilerine göre, Ermeni Ordusu çatışmada ciddi kayıplara uğradı . 22 tank ve diğer düşman zırhlı araçları, 15 OSA uçaksavar füze sistemi, 18 imha edildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada , İHA'lar, 8 topçu teçhizatı ve "Ermeni Ordusu'nun 3 mühimmat deposu" imha edildi.

Belgede, " Düşmanın personel zayiatı 550'den fazla ölü ve yaralı ."

Ermenistan Savunma Bakanlığı bu verileri Bakü'den yalanladı. "Bu gece çatışmalar devam etti, Silahlı Kuvvetlerimiz önemli başarılar elde etti" dedi. 

Daha önce bu rapor edildi  16 Dağlık Karabağ Ordusu askeri öldürüldü ve 100'den fazla bölgede Azerbaycan ile çatışmalar sonrasında yaralandığını söyledi. Ermenistan Hükümeti'nin himayesindeki Ermenistan Birleşik Enformasyon Merkezi de çatışma bölgesinde 15 Dağlık Karabağ askerinin daha hayatını kaybettiğini bildirdi .

Editör: TE Bilisim