Macera seyahati yoluyla yerli Amazon topraklarını korumak, ABD'de zararlı emisyonları ABD'ye değerli mallara dönüştürmek ve Nijerya'da sudan elektrik üretmek gibi zorluklarla başa çıkmak için yenilikçi fikirlere sahip 33 genç, BM'nin en prestijli çevre ödülleri için yarışacak.

BM Çevre Programı'nın ( UNEP ) 20 Temmuz Pazartesi günü yaptığı açıklamada, dünyanın beş bölgesini temsil eden Dünya Genç Şampiyonları için yarışacaklarını söyledi.

Salgın caydırıcı değil

UNEP Genel Direktörü Inger Andersen, “ COVID-19 pandemisinin zorluklarına rağmen, bu yılki Genç Şampiyonlar finalistleri tarafından sunulan son teknoloji çözümler gerçekten dikkat çekici. Bu salgının daha iyi bir dünya için mücadeleyi durdurmadığı açıktır. Bunun yerine, bize gezegen için savaşımızda neyin tehlikede olduğunu hatırlattı ve daha iyi geri dönmenin iklim krizine nasıl yardımcı olacağına insan ve gezegen sağlığının korunmasına nasıl yardımcı olacağını vurguluyor ” dedi 

Dünyanın Genç Şampiyonları ödülü BM'nin gençler için en yüksek çevre onurudur.

Küresel rekabet 18-30 yaşları arasında çevreyi korumak veya restore etmek için büyük fikirleri olan seçkin bireyleri katılıyor.

35 finalist, dünyanın en acil çevre sorunlarından bazılarına çığır açan ve ölçeklenebilir çözümler sunan 845 başvurudan seçildi. Onlar hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz .

Küresel bir jüri genel olarak yedi kazananı seçecek: her bölgeden bir, iki Asya-Pasifik'ten. İsimleri Aralık ayında açıklanacak.

Fikirleri hayata geçirmek

Her Genç Şampiyon, güçlü ağlara ve mentorlara erişimin yanı sıra fikirlerini hayata geçirmek için 10.000 dolar tohum finansmanı ve özel destek alacak.

Andersen, “Dünyanın dört bir yanındaki gençler yaptığımız yanlış seçimler ve çevresel yıkımın gelecekleri üzerindeki etkileri konusunda farkındalık yaratıyor” dedi.

“Genç değiştiricilere bir ses, bir platform ve dünya çapında milyonlarca insana ilham verirken yolculuklarını başarılı yapma fırsatı sunmayı taahhüt ediyoruz.”

BM çevre sorumlusu bu yılın kazananlarını seçmek için jüriye hizmet verecek. Diğer üyeler arasında BM Genel Sekreteri Gençlik Elçisi Jayathma Wickramanayake; UNEP'in Yaratıcı Ekonomi Destekçisi Roberta Annan ve BM Vakfı Genel Müdürü Elizabeth Cousens.

Ödül, polimer çözümlerinde dünya lideri olarak tanımlanan Covestro tarafından desteklenmektedir. Şirket, otomotiv, inşaat ve ahşap işleme endüstrilerine hizmet veren, günlük yaşamın birçok alanında kullanılan ürünler üretmektedir.

Editör: TE Bilisim