Gönderici Adresi: Gazel Bulut
1 No'lu F Tipi Hapishane
A5 / 14 Kandıra/ Kocaeli

Sevgili Adil Okay merhaba,
Size ve Görülmüştür ekibine selamlarımızı yolluyor, iyi olmanızı umuyorum. Bizler iyi olmaya çalışıyoruz diyelim. Çalışıyoruz dememin nedeni, korona'nın görülmeyen yaptırımları. Hemen her durumda olduğu gibi pandemi de en çok ve en ağır şekilde hapishanedekileri etkiledi. Korona önlemleri kapsamında tüm haklarımız ellerimizden alındı. Hastane gidiş-gelişleri, açık görüşler, spor-sohbet vb. tüm haklarımız "geçici" süreyle kaldırıldı. Ama bu "geçici" süre bir türlü geçmiyor.


Dışarıda her şey, parklar, bahçeler, sahiller, oteller daha neler neler serbestken, virüs özgürce dolaşırken, bizlere tecrit içinde tecrit yaşatıyorlar.


En ağır olanıysa biz tutsak annelerin aylardır çocuklarımızın yüzünü göremiyor oluşumuz. Adalet Bakanlığı tarafından Mart ayından bugüne her ay tekrarlanan kısıtlamalardan biz de çocuklarımızın yüzünden mahrum edilerek payımızı aldık. 0-6 yaş arası çocuklarımızı içeri yanımıza alamıyoruz. Adalet Bakanlığı tarafında hapishanelerde hiçbir sorun yokmuş gibi T/ Hükümlülerin görüşleri düzenli şekilde sorunsuz işleme konulmuş gibi açıklamalar yapılıyor; ama bu açıklamaları biz pratikte yaşamıyoruz.

Ben 6 aydır kızımı göremiyorum. Bir bilseniz 6 ay bizim için kaç ömür ediyor. Her telefonda yanıma gelmek istediğini söylüyor. Haziran ayında başlayan kapalı görüşler ayda bir kez bir kişiyle sınırlıydı. Ağustos ayında kurban bayramından kaynaklanan bir değişiklikle iki kez yapıldı; iki kişiyle sınırlıydı bu kez. Ama ne yazık ki kapalı görüş olduğu için kızımı yine göremedim; çünkü kızım kapalı görüş kabininden korkuyor. Ayrıca dokunmak istediğinde dokunamayacağı, kulağına telefonu olmadan sesimi duyamayacağı bir camın ardından beni görmesi benim de gönlümün el verdiği bir durum değil.


Sizlerin aracılığıyla kamuoyuna hapishanelerde yaşanan hak ihlallerine özellikle tutsak anne ve çocukların durumuna ilişkin duyarlılık çağrısı yapmak istiyorum. Açık görüşlerimizin başlatılmasını istiyorum. En azından anne ve çocukları için bu koşullarına acilen oluşturulmasını istiyorum. Çocuklarımızı içeri yanıma alabilmenin koşullarının tekrar oluşturulmasını istiyorum. İnfaz koruma memurlarına yapıldığı gibi hızlı testler ile çocuklara test yapılıp içeri yanımıza almamız sağlanabilir. Test yapılıp sonucuna göre içeri alınan çocuklara karantina uygulamasının çocuğun psikolojisi düşünülerek uygulanmadan direkt koğuşa alınmasını istiyoruz. İnfaz kurumunda hak olarak tanınan "Görüntülü Telefon" uygulamasının bir an önce işleme konulmasını istiyoruz. Kısacası tutsak anneler olarak ÇOCUKLARIMIZI GÖRMEK İSTİYORUZ.
Şimdiden her şey için teşekkür ediyorum. Kendinize iyi bakın. Sağlıkla kalın.
GAZEL BULUT

Editör: TE Bilisim