Adana mutfağını dünyayla buluşturacak olan '5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali' başladı.

  • Uluslararası Adana Lezzet Festivali" başladı.
  • Festival, Adana mutfağını dünyayla buluşturacak.
  • Festival alanı ilk günden doldu taştı

Bu yıl "Coğrafya Lezzettir" temasıyla gerçekleşecek olan '5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali' Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta start aldı. Yüzlerce işletme, kurduğu stantlarla festival alanında yer alırken saat 12.00 itibariyle de vatandaşlar festival alanına alındı.

Girişte Hayat Eve Sığar kodu kontrolü yapılırken maske ve mesafe kurallarına da dikkat edildi. Festivalin ilk gününde kebapçıların stantlarının önünde kuyruklar oluşurken kente ait diğer yöresel lezzetlerde ilgi gördü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Lezzet Festivalinde Olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Adana programı şöyle:

12.30 Ceyhan

Temel atma ve Adana'da yapımı tamamlanan projelerin toplu açılış töreni.

14.30 Merkez Park

Lezzet Festivali açılış töreni.

16.00 ÇÜ Kongre Merkezi

AK Parti Adana Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı

17.30 ÇÜ

Hizmet binalarının açılışı.

19.00 Adana Müzesi

Gençlerle buluşma.

5. Uluslararası Adana Lezzet Festivali gala yemeği gerçekleştirildi

Bir çok konuğun siyasi parti temsilcilerinin, belediye başkanlarının ve milletvekillerinin de katıldığı Gala Yemeği renkli görüntülere sahne oldu.

10 Ekim Pazar günü saat 24.00'a kadar sürecek festivalde Adana'nın ikonik lezzetlerinden kaybolmaya yüz tutmuş tariflere, gastrodiplomasiden gıdanın yaşamı iyileştirici gücüne uzun bir yolculuğa çıkılacak. Bu yıl festival sahnesinde olacak her bir başlık bütünselliği yansıtabilme hedefiyle bir araya getirildi. Birbirinden değerli yerel, ulusal ve uluslararası şefler kadar Rusya, İtalya, Lübnan ve Yunanistan'dan gelen konuk şeflerle ortak lezzetler yeniden yorumlanacak.

'Coğrafya Lezzettir' teması altında bir araya gelen onlarca isim, dünü, bugünü ve Adana mutfağının sürdürülebilirliği için geleceği inşa edecek konuları özgün bir yaklaşımla ele alacak. Türk mutfağının ikonik lezzetlerinden Adana Kebabı bu yıl Siyaset Bilimci Anna Maria Beyluni tarafından gastrodiplomasi açısından farklı bir bakış açısı ile değerlendirecek. Festivalde 'Yeni Gelecek' başlığı ile araştırmacı ve trend uzmanı Nurhan Keeler, gastronomideki yeni trendleri ve yol haritalarını paylaşacak.

Editör: TE Bilisim