Bir bilgi sızıntısı, 500 milyondan fazla Facebook Inc kullanıcısı hakkında - telefon numaraları ve diğer veriler dahil - neredeyse ücretsiz olarak bilgi sunduklarını söylüyor.

İsrailli siber suç istihbarat firması Hudson Rock'ın kurucu ortağı Alon Gal, Cumartesi günü veritabanının Ocak ayından beri hacker çevrelerinde dolaşan ve varlığı ilk kez teknoloji yayını olan Motherboard tarafından bildirilen Facebook bağlantılı telefon numaralarının aynısı gibi göründüğünü söyledi.

Reuters, düşük seviyeli bilgisayar korsanları için tanınmış bir sitede birkaç avro değerinde dijital kredi karşılığında sunulan bilgileri hemen inceleyemedi, ancak Gal, verilerin en azından bir kısmının tanıdığı kişilerin telefon numaralarıyla karşılaştırarak gerçekliğini doğruladığını söyledi.

Gal, Reuters'a verdiği demeçte, Facebook kullanıcılarının önümüzdeki aylarda telefon numaralarını veya diğer özel verilerini elde etmiş olabilecek kişilerin "sosyal mühendislik saldırılarına" karşı uyanık olmaları gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim