Ferrari'nin (RACE.MI) yeni yüksek oktanlı modeli Daytona SP3, Icona serisi otomobil severlerin uzun bir bekleyişini sona erdiriyor , ancak karbon emisyonlarını azaltmaya çalışanlar tarafından hoş karşılanmayabilir.

840 beygir gücünde, 12 silindirli (V12) emişli orta arkaya monte edilmiş motora sahip Daytona SP3, 1967'de 24 Saat Daytona'ya hakim olan Ferrari 330 P3/4'e saygılarını sunar.

Daytona SP3, İtalya'da 2 milyon Euro'luk (2,26 milyon $) herkes için olmayan bir fiyatla 599 adet üretilecek. Teslimatlar önümüzdeki yılın sonunda başlayacak ve 2024'te tamamlanması bekleniyor.

Ferrari, yeni İcra Kurulu Başkanı Benedetto Vigna'nın İtalyan lüks spor otomobil üreticisini tam elektrifikasyona hazırlama yolunda en son Icona'sını Cumartesi günü sundu.

Vigna, Eylül ayında ilk tamamen elektrikli aracını 2025'te teslim etme sözü veren Ferrari'nin CEO'su olan bir teknoloji endüstrisi emektarıdır.

Bu arada Ferrari hayranları, 2018'deki Monza'dan sonra ikinci Icona'yı üç yıldan fazla bir süredir bekliyor.

Ferrari'nin Icona'ları, sınırlı sayıda üretilen, ultra zengin özel koleksiyoncular için ayrılmış ve geçmişteki efsanevi modellerden ilham alan özel seri otomobillerdir.

'Şahlanan At' logosu ve kırmızı yarış arabalarıyla tanınan Ferrari, bu yıl tanıttığı 296 GTB spor araba da dahil olmak üzere, yelpazesinde halihazırda üç elektrikli hibrit modele sahip.

Ferrari, kirletici V12 motorlarını giderek sınırlı seri modeller için ayırdı ve Iconas son çeyrekte sevk ettiği birimlerin sadece %2'sini oluştururken, V12 otomobiller grup sevkiyatlarının %12'sini oluşturdu.

Bu yıl piyasaya sürülen toplam 1.600 V12 812 Competizione ve 812 Competizione A modellerinden daha azını üretecek ve başlangıç ​​fiyatı yarım milyon Euro'nun (564.000 $) biraz altında olacak.

Editör: TE Bilisim