Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya ile öngörülebilir ilişkileri savunuyor.

Brüksel AB-ABD zirvesinden sonra konuşan  Avrupa Komisyonu başkanı Leyen der Ursula von düzenlediği basın toplantısında " Rusya AB'nin en büyük komşusu, bu önemli komşuya yaklaşımı paylaşıyoruz. Bildiğiniz gibi Rusya ile ilişkiler son yıllarda yaşanan olaylar sonucunda olumsuz bir sarmala girdi. İlişkilerin daha da gerginleşeceği bir duruma gelmek istiyoruz. tahmin edilebilir" dedi.

AB başkanına göre, bunun için "uluslararası hukuk ihlallerinden, insan hakları ihlallerinden uzaklaşmak ve Rusya Federasyonu'nun demokrasilerimizi baltalama girişimlerine direnmek ve bunun gibi konularda diyalog yürütmek gerekiyor. özellikle sağlık hizmetleri, insanlar arasındaki kişisel temaslar gibi alanlarda mümkündür. " dedi

Aynı zamanda Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel , Rusya ile ilişkiler konusundaki ana mesajın "birliğimiz, 27 ülke Rusya'yı ayrıntılı olarak görüştü, Rusya'nın eylemlerini kınadı" dedi.

"Doğu Ortaklığı devletlerine, Batı Balkanlar'a demokratik kurumları desteklemeleri için yardım etmek gerekiyor ki direnebilsinler... ABD ile birlikte totaliter rejimlerin eylemlerine yanıt vermemiz bizim için çok önemli. demokrasilerimiz üzerinde baskı kurun” dedi. Moskova'nın Kiev ve Batı ile ilişkileri, Kiev'in 2014 yılında kendi kendini ilan eden LPR ve DPR'ye karşı askeri operasyon başlattığı Donbass ve yarımadada yapılan bir referandumun ardından Rusya ile yeniden birleşen Kırım çevresinde yaşanan durum nedeniyle kötüleşti . Ukraynalı yetkililer ve Batılı ülkeler defalarca Rusya'yı Ukrayna'nın içişlerine karışmakla suçladılar . Moskova, Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'nın iç ihtilafına taraf olmadığını ve Kırım meselesinin nihayet kapandığını belirterek tüm suçlamaları reddetti. Moskova ayrıca, Batı'nın "saldırgan eylemler" suçlamalarını defalarca reddederek, Rusya'nın kimseye saldırmayacağını iddia etti.

Editör: TE Bilisim