NuScale şirketi tarafından üretilen cihaz, 12 modüllü bir tesiste birleştirilebilir.

Amerikan NuScale şirketinin küçük modüler reaktörü (RMP), Kuzey Amerika ülkesinin Nükleer Düzenleme Komisyonu tarafından onaylandı.

Cihaz 60 MW elektrik üretme kapasitesine sahiptir ve 12 modüllü bir tesiste birleştirilebilir. Ülkede bu tipte tescil edilen ilk reaktördür.

Şirketin başkanı ve CEO'su John Hopkins, rekoru "sadece NuScale için değil, aynı zamanda tüm ABD nükleer endüstrisi ve diğer ileri nükleer teknolojiler için de önemli bir kilometre taşı" olarak nitelendirdi.

Şirketten yapılan açıklamada 28 Ağustos'ta aktardığına göre iş adamı, "RMP'yi pazara getirme yarışında NuScale ve ABD liderliğini açıkça ortaya koyuyor , " dedi . Devlete de projeye katılımından dolayı teşekkür etti.

RMP'lerin avantajları arasında NuScale, ekolojik sürdürülebilirliğine ek olarak kullanımının basitliğini ve uyarlanabilirliğini vurgulamaktadır.

Şirket, "NuScale enerji santralini çeşitli uygulamalar için güvenilir, güvenli, uygun fiyatlı, operasyonel olarak esnek ve karbonsuz enerji sağlamak için uzun vadeli bir çözüm olarak gören yerli ve yabancı müşteriler arasında artan ilgiyi uyandırıyor" diyor.

NuScale, Kanada, ABD, Romanya, Çek Cumhuriyeti ve Ürdün'deki çeşitli kuruluşlarla anlaşmalar imzaladı.

Reaktörün fiyatı ise belirtilmemiştir. Ancak 2019'da Science dergisi, 12 modüllü tesisin yaklaşık 3 milyar dolara mal olacağını bildirdi.

Editör: TE Bilisim