İnsan haklarını savunan ACLU örgütü, olayı " siyah bir insana karşı polisin korkunç ve ölümcül bir şiddet vakası " olarak nitelendirdiler.

Yetkililer bu Cumartesi günü, tutuklanmaya direnen bir Afrikalı-Amerikalı'nın, polisin onu birkaç kez vurması ve elektrik şoku uygulamasının ardından, Lafayette (Louisiana, ABD) şehrinde hayatını kaybettiğini doğruladılar. AP'nin haberine göre , insan hakları aktivistleri olayı polis şiddetinin bir başka örneği olarak nitelendirdi .

Olay Cuma gecesi, polisin bıçaklı bir adamın karıştığı kargaşaya tepki olarak bir benzin istasyonuna gittiği sırada meydana geldi . Memur grubunun 31 yaşındaki Trayford Pellerin olduğu tespit edilen şüpheliyi tutuklamaya çalıştığı, ancak teslim emirlerini görmezden geldiği bildirildi.

 Daily Advertiser'a göre, elektrik şoklarının kendisini durdurmada etkili olmadığı göz önüne alındığında, polisler ateşli silahlarıyla 11 el ateş etti ve Pellerin, ölümü teyit edildikten sonra hastaneye kaldırıldı.

Yoldan geçen biri tarafından kaydedilen görüntüler, şüphelinin polis grubundan kaçtığını gösteriyor. Kısa bir süre sonra, yaklaşık altı memur etrafını sarar, silah sesleri duyulur ve şahitler olay yerini hayretle izlerken adam yere düşer.

Görüntüler, aşırı güç kullanımıyla ilgili suçlamalarda bulundukları İnternette anında yayıldı. Ancak polis kurumu, taser silahlarının "etkisiz" olduğunu savunuyor.

İnsanların haklarını savunan ACLU örgütünden, olayı " siyah bir insana karşı polisin korkunç ve ölümcül bir şiddet vakası " olarak nitelendirdiler . İdari müdürü Alanah Odoms Hebert, "Polis cezasız bir şekilde insanları öldürebildiğinde veya rutin karşılaşmalar ölümcül silahlı saldırılara dönüştüğünde toplumumuzun hiçbiri güvende değil" dedi.

Pelleri'nin ailesini temsil eden avukat Ben Crump, vurulmayı "pervasız" ve ölümünü bir trajedi olarak nitelendirdi. "İlgili memurlar, iğrenç ve ölümcül eylemlerinden dolayı derhal kovulmalıdır," diye yakındı.

Editör: TE Bilisim