Ayrıca, eylemleri sonucunda zarar gördüğü iddia edilen iki ABD şirketine yaklaşık 477.000 dolar ödemek zorunda kaldı.

Bir Çin profesörü ticari sır ve ekonomik casusluk hırsızlık mahkum olduktan sonra cezaevinde 18 ay ABD'de mahkum edildi, raporlar Bloomberg.

Hao Zhang, Cayman Adaları'ndaki bir paravan şirket aracılığıyla ABD sırlarını Çin hükümetine ve orduya satmak için Güney Kaliforniya Üniversitesi'nden bir meslektaşı ile komplo kurmak suçlamasıyla 2015 yılında ABD'de tutuklandı.

Ekim ayında cezasını çekmeye başlayacak olan profesör,  eylemleri sonucunda zarar gördüğü iddia edilen iki ABD şirketine yaklaşık 477 bin dolar ödemek zorunda kaldı.

Savcılar, Zhang'ın Woburn, Massachusetts merkezli Skyworks Solutions ve San Jose merkezli Avago Technologies'den sırları çaldığını söylüyor. Profesör, 2006 yılında Güney Kaliforniya Üniversitesi'nden elektrik mühendisliği alanında doktora derecesini aldıktan sonra Skyworks için çalıştı. Üniversitede Avago Technologies'de çalışmaya devam eden ve savcılara göre en önemli komplocu olan Wei Pang ile tanıştı. Zhang. İkili, Tianjin Üniversitesi'nde çalışmak için Çin'e döndü.

Her ikisinin de kendi ülkelerinde, cep telefonlarının kullandığı radyo filtreleme teknolojisini iyileştirmek için çalıntı bilgileri kullandığı, ABD ve Çin'de patent başvurusu yaptığı ve Cayman Adaları'ndaki bir şirket aracılığıyla sattığı iddia edildi.

Editör: TE Bilisim