Yapılan şikayete göre, Göçmenlik ve Gümrük Kontrol Servisi yalnızca Covid-19'a karşı protokolleri görmezden gelmekle kalmıyor, aynı zamanda gözaltına alınan göçmenlere gereksiz histerektomi uyguluyor.

Birkaç yasal savunma grubu Pazartesi günü  ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) gözaltı merkezinde çalışan bir hemşire adına suç duyurusunda bulundular. Doktorlar aracılığıyla tutuklu kadınlara çoğu zaman onların bilgisi dışında büyük histerektomi (uterusun alınması) yaptırmaları açığa çıktı.

Georgia eyaletinde eski bir Irwin İlçe Gözaltı Merkezi (ICDC) çalışanı olan Dawn Wooten, merkezin yalnızca covid-19'a karşı protokolleri görmezden gelmekle kalmayıp, aynı zamanda bu tür cerrahi prosedürleri gerekçesiz bir şekilde aktif olarak uyguladığını doğruluyor.

İç Güvenlik Bakanlığı Genel Müfettişlik Ofisi'ne yapılan şikayete göre, merkez ağır adet döngüsü veya diğer daha şiddetli ağrıları olduğunu bildiren kadınlara histerektomi uyguluyor. Şikayetçi, bazı durumlarda prosedür gerekli olsa da, "herkesin rahmi o kadar kötü olamaz .  " açıklamasında bulundu.

Wooten'e göre, ICDC sürekli olarak, neredeyse her zaman gözaltındaki hastalarda rahmin tamamını veya bir kısmını çıkarmayı seçen, saha dışı bir jinekoloğa güveniyordu. "Gördüğünüz herkes histerektomi ameliyatı oldu, hemen hemen herkes. Genç bir kızdan yanlış yumurtalıkları bile aldı. Sol yumurtalıklarını almaları gerekiyordu çünkü orada bir kist vardı, ama o doğru olanı çıkardı. Kızgındı. Sol dişini çıkarmak için geri gelmek zorunda kaldı ve sonunda tam bir histerektomi yapıldı. "

ICDC'de gözaltına alınan bir göçmen, Güney Projesine, Ekim ve Aralık 2019 arasında histerektomi geçiren diğer beş tutukluyla konuştuğunu ve konu sorulduğunda, "neden olduklarını açıklarken hepsinin kafası karışmış bir şekilde tepki verdiğini" söyledi. bir tane yaptı ". 

"Ameliyat geçiren tüm bu kadınlarla tanıştığımda, bunun deneysel bir toplama kampı olduğunu düşündüm . Vücudumuzla deney yapıyor gibilerdi" dedi. 

ICE, şikayete , "doğrulanabilir herhangi bir spesifik veri olmadan yapılan anonim, doğrulanmamış suçlamaların" şüpheyle yaklaşılması gerektiğini garanti eden bir beyanla yanıt verdi . 

Editör: TE Bilisim