Üst düzey ulusal güvenlik yetkilileri Çarşamba günü Amerikan kamuoyunu, İran ve Rusya'nın her ikisinin de 2020 ABD seçimlerine müdahale etme çabalarında seçmen verilerini elde ettiği konusunda uyardı.

ABD, İran'a karşı kötücül suçlamalara ve tehlikeli davranışına son vermeli.

Ulusal İstihbarat Direktörü John Ratcliffe Çarşamba günü sürpriz bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Bu veriler yabancı aktörler tarafından kayıtlı seçmenlere kafa karışıklığına neden olacağını, kaosa yol açacağını ve Amerikan demokrasisine olan güveninizi zayıflatacağını umdukları yanlış bilgileri iletmeye çalışmak için kullanılabilir.

Ratcliffe ayrıca, İran'ın bu hafta Demokrat seçmenlere gönderildiği tespit edilen ve "seçmenleri sindirmek, toplumsal huzursuzluğu kışkırtmak ve Başkan Trump'a zarar vermek için tasarlanmış" bir dizi tehdit edici e-postanın arkasında olduğunu da duyurdu.

İran'ın BM Misyonu sözcüsü Alireza Miryousefi, ABC News'e yapılan iddiaları yalanladı.

"ABD'den farklı olarak, İran başka ülkelerin seçimlerine karışmıyor. Dünya, ABD'nin kendi seçimlerinin sonucunu en üst düzeyde sorgulamaya yönelik kendi umutsuz halk girişimlerine tanık oluyor" dedi. 

"Bu suçlamalar, seçmenlerin ABD seçimlerinin güvenliğine olan güvenini zayıflatacak başka bir senaryodan başka bir şey değil ve saçmadır. İran'ın ABD seçimlerine müdahale etmekle hiçbir ilgisi yok ve sonucu tercih etmiyor. ABD, İran'a karşı kötücül suçlamalara ve tehlikeli davranışına son vermeli."

Florida kolluk kuvvetleri ve FBI daha önce ABD dışından kayıtlı Demokratlara gönderildiği iddia edilen tehdit edici e-postaları araştırdıklarını söylemişti . Yetkililere göre, e-postaların Proud Boys'un bir üyesinden geldiği iddia edildi, grubun reddettiği bir şey.

Editör: TE Bilisim