Opinium Research ve Guardian kamuoyu yoklamasına göre, Demokratik başkan adayı Joe Biden'ın Donald Trump üzerindeki liderliği, ABD seçimleri son süratine girerken 17 puana yükseldi.

Ankete göre, seçmenlerin yaklaşık% 57'si Biden'a oy vermek isterken, sadece% 40'ı görevdeki cumhurbaşkanına oy vereceğini söylüyor.

17 puanlık fark, CNN tarafından bu ayın başlarında bulunan % 57-% 41 marjından bile daha büyük. Ronald Reagan'ın 1984'teki ikinci heyelan zaferinde elde ettiği popüler oylamadaki liderlikten çok az. Dört yıl sonra, Demokrat aday Michael Dukakis George HW Bush'u 17 puan farkla yenilgiye uğrattı, ancak bu anket Temmuz'da yapıldı bu yüzden Bush'un iyileşmek için bol zamanı vardı.

Seçim gününe sadece üç hafta kaldı ve milyonlarca oy çoktan verildi, bazı Cumhuriyetçiler cumhurbaşkanlığı, Senato ve Temsilciler Meclisi yarışlarında bir bozgundan korkuyor. Trump yanlısı bir süper siyasi eylem komitesine danışmanlık yapan Ed Rollins, New York Times'a şunları söyledi: “Başkanın siyasi ortamı korkunç. Bu zorlu bir savaş. "

Times'ın Trump'ın işleri hala tersine çevirip çeviremeyeceği sorusuna Rollins şu cevabı verdi: "Pişmiş".

Opinium'un Guardian için bulguları, yüksek mahkeme adaleti Ruth Bader Ginsburg'un ölümünün , Trump'ın feci tartışma performansının ve başkana bulaşan Beyaz Saray'ın koronavirüs salgınının görüldüğü telaşlı bir ayın , sarkacı Demokratların lehine kararlı bir şekilde salladığını gösteriyor.

Biden, Eylül ayından bu yana kararsız seçmenler arasında yüzde beş puan kazandı Demokratlar ayrıca mevcut destekçilere ivme kazandırdı ve Biden seçmenlerinin Eylül ayındaki % 75'ten bu ay % 82'ye çıkma olasılığı artık daha yüksek.

Eski başkan yardımcısı şu anda sağlık hizmetleri, ırk ilişkileri, işler ve hatta ekonomi (% 45 ila% 43) ve genellikle Trump'ın imza konusu olarak görülüyor. Başarılı bir işadamı olarak şöhreti , vergi işleriyle ilgili bir New York Times soruşturmasında darbe aldı .

2003 ABD'li yetişkinle anket

Araştırma ayrıca , Trump'ın seçim kolejinde Hillary Clinton'ı geride bıraktığı 2016 seçimlerinden bazı önemli farklılıkları ortaya koyuyor .

Hem Trump hem de Clinton tarihsel olarak popüler değildi. Cumhurbaşkanının yine -% 11 negatif onay notu var ve beşte ikisi (% 42) başkanlığı nasıl yürüttüğünü şiddetle onaylamıyor. Ancak bu sefer Biden'in güçlü bir olumlu onay oranı +% 18. Seçmenlerin yarısından fazlası (% 52) onun kampanyasını yönetmesini onaylıyor.

Clinton aynı zamanda cinsiyet ayrımcılığına dayalı "beğenilebilirlik" gibi sorularda yetersiz kaldı ve hangi adayın seçmenlerle bira içmeyi tercih edeceği. Ancak 2020'de seçmenler, Biden'ın Trump'tan % 57 ila % 32'lik bir marj ile daha sevimli olduğunu söylüyor.

Ve Trump'ın "Crooked Hillary" etiketi ve iddiaları yerinde görünürken, Biden'ı zihinsel olarak dengesiz olarak gösterme girişimleri yetersiz kalıyor gibi görünüyor. Aslında seçmenler, 77 yaşındaki Biden'in, 74 yaşındaki Trump'tan % 48 ila % 44 marjla daha iyi zihinsel dayanıklılığa sahip olduğunu söylüyor.

Opinium, 8 ila 12 Ekim arasında 18 yaş ve üstü 2,003 ABD'li yetişkinle anket yaptı. Görüşmeler çevrimiçi olarak gerçekleştirildi ve ABD yetişkin nüfusunun demografisine uyacak şekilde örneklendi ve ağırlıklandırıldı, ayrıca eğitim düzeyi ve son seçimlerde geçmiş oylar dikkate alındı.

Trump'ın temel desteği, herkesin bildiği gibi sadık ve hala dirilen kampanya mitinglerinde ortaya çıkıyor, ancak bazı Amerikalıların Michigan, Pennsylvania ve Wisconsin gibi savaş alanı eyaletlerinde bile ona karşı döndüğüne dair kanıtlar var.

Eski Trump seçmenlerinin yaklaşık üçte ikisi (% 62) (2016'da ona oy veren ancak bu yıl oy vermeyecek olan) , oylarını değiştirmelerinin nedeninin koronavirüs salgınıyla mücadelesi olduğunu söylüyor Ek olarak, eski Trump seçmenlerinin neredeyse yarısı (% 47), kişiliğinin ve davranışının değişime katkıda bulunduğunu söylüyor.

Biden'ın liderliğinin, pandemi sırasında rekor seviyelere ulaşması

Demokratlar, büyük bir zaferin, sokak şiddetine bile sıçrayabilecek uzun hukuki anlaşmazlıkları önlemenin en kesin yolu olduğunu söylediler. Trump, genel olarak seçimin ve özel olarak posta yoluyla oylamanın güvenilirliğini zayıflatmak için aylar harcadı .

Opinium, Biden'ın liderliğinin, pandemi sırasında rekor seviyelere ulaşması muhtemel posta yoluyla oylama başarısına dayandığını buldu. Şahsen seçmenlerin yaklaşık % 55'i Trump'a,% 42'si ise Biden'a oy vermeyi planlıyor. Ancak posta yoluyla gelen seçmenlere gelince,% 75'i Biden'a oy vermeyi ve yalnızca% 22'si Trump'a oy vermeyi planlıyor.

Sonuç olarak Amerika, Trump'ın şahsen oyların erken sayımına dayalı olarak kazandığı sözde bir "kırmızı serap" a tanık olabilir, ancak Biden'ın postayla oy pusulaları tarafından saatler veya gün sonra geçilebilir. Seçmenlerin yalnızca% 30'u seçim gecesinde kazananın kim olduğunu bilmeyi bekliyor.

Partizan bir bölünme var

Trump'ın bu zamanı komplo teorilerini yaymak ve zafer ilan etmek için kullanacağına dair korkular var. Seçmenlerin yarısı (% 50), cumhurbaşkanının seçimi kaybederse kabul etmeyeceğinden endişe ediyor. Partizan bir bölünme var: Trump seçmenlerinin üçte ikisi (% 66) seçimin hileli olacağından endişe ediyor.

Bu arada Cumhuriyetçiler seçim gününden önce Amy Coney Barrett'ı yüksek mahkemeye doğrulamak için yarışıyorlar. Amerikalıların yarısından fazlası (% 55), Barrett'in katılması durumunda mahkemenin muhafazakar bir bakış açısına doğru eğileceğini düşünüyor. Üçüncüsü (% 32) "çok muhafazakar" olacağını düşünüyor.

Sonuç olarak, her beş kişiden ikisi (% 41), yeni mahkemenin kürtajı ülke çapında yasallaştıran dönüm noktası niteliğindeki karar olan Roe v Wade'i bozmak için oy kullanacağını düşünüyor . Bu, iktidara verilen çok sayıda desteğe rağmen (% 45).

Editör: TE Bilisim