Ulusal İstihbarat Direktörü, Moskova'nın, çatışma uzadıkça Batılı güçlerin zayıflama kararlılığına güvendiğini söyledi.

  • ABD Ulusal İstihbarat Direktörü, Washington'un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da uzun bir çatışmaya hazırlandığına inandığını ve ülkenin doğusundaki Donbas bölgesinde Rus zaferinin savaşı sona erdirmeyebileceği konusunda uyardığını söyledi.
  • Birleşmiş Milletler'in Ukrayna'daki insan hakları izleme misyonunun başkanı, savaşın başlamasından bu yana ülkede ölen sivillerin sayısının 3,381 olan resmi ölüm sayısından daha fazla olduğunu söylüyor.
  • Finlandiya Parlamentosu'nun savunma komitesi, önümüzdeki günlerde verilecek resmi bir üyelik kararından önce NATO'ya katılmayı tavsiye ediyor.
  • Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy, Avrupa Birliği'ne petrol ambargosu da dahil olmak üzere Rusya'ya karşı altıncı yaptırım paketini uygulamaya çağırdı.

Putin, Ukrayna'da uzun süreli savaşa hazırlanıyor

Ulusal İstihbarat Direktörü, ABD'nin Putin'in Ukrayna'da uzun bir çatışmaya hazırlandığını ve ülkenin doğusundaki Donbas'ta bir Rus zaferinin savaşı sona erdirmeyebileceğine inandığını söylüyor.

Avril Haines milletvekillerine verdiği demeçte, "Başkan Putin'in Ukrayna'da hala Donbas'ın ötesinde hedeflere ulaşma niyetinde olduğu uzun süreli bir çatışmaya hazırlandığını değerlendiriyoruz."

Putin'in Batılı güçlerin zamanla zayıflama konusundaki kararlılığına güvendiğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim