Amerika Birleşik Devletleri'nde, işçi sınıfı için temel perspektif sorunları ortaya çıkaran, sınıf mücadelesinin önemli ölçüde arttığına dair birçok ifade vardır.

Columbia Üniversitesi'nde 3.000 yüksek lisans öğrencisi “COVID-19 tasarrufuna” karşı mücadele ediyor ve makul ücret, sağlık ve çocuk bakımı yardımları talep ediyor. 

Worcester, Massachusetts'te, koronavirüs pandemisinin ortasında güvensiz personel oranlarına karşı dört haftadan fazla süredir 700'den fazla hemşire grevde. 

Devam eden bu grevlere, ABD'nin kuzeydoğusundaki çelik üreticisi ATI'de 1.300 işçi ve Alabama'daki Warrior Met kömür şirketinde 1.100 madenci de dahil olmak üzere sanayi işçilerinin önemli kesimleri bu hafta katıldı.

Bu mücadeleler, Belçika'da maaş artış sınırlamasına karşı bir günlük genel grev, Almanya'da 2.000 Amazon işçisinin dört günlük grevi, Bosna'da 2.000 kömür madencisinin grevi dahil olmak üzere uluslararası ölçekte büyüyen işçi hareketinin bir parçasıdır. ve Hersek ödenmemiş ücretler üzerine ve Fransa'da pandeminin artmasıyla birlikte okulların yeniden açılmalarına karşı ilkokul öğretmenlerinin planlı bir şekilde işten çıkarılması.

Pandemi, zenginlerin tarihsel olarak eşi görülmemiş bir kurtarma paketini düzenlemek için kullanıldı

Bu, egemen sınıfın salgına verdiği tepkinin bir sonucu olarak, dünya çapında toplumsal karşıtlıkların muazzam büyümesinin yalnızca ilk ifadesidir. Halk sağlığının zenginlerin çıkarlarına tabi kılınması, yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde 560.000'den fazlası dahil olmak üzere, dünya çapında 2,8 milyondan fazla ölüme yol açtı. Aynı zamanda, pandemi, zenginlerin tarihsel olarak eşi görülmemiş bir kurtarma paketini düzenlemek için kullanıldı ve bunu, işçileri ödemeye zorlamak için sınıf ilişkilerinin büyük çapta yeniden yapılandırılması izledi.

İşçiler adına değil, işçilere karşı yönetim adına müdahale ediyor.

İşçi sınıfının her mücadelesi, ABD'deki AFL-CIO dahil, korporatist sendikaların, sınıf mücadelesini bastırmaya ve bir grevi önleyemediklerinde onu izole edip yenilgiye uğratmaya hizmet eden gerici rolünü doğrudan yükseltir. "Sendikalar", yanlış bir şekilde temsil ettiklerini iddia ettikleri işçiler adına değil, işçilere karşı yönetim adına müdahale ediyor.

Columbia Üniversitesi'nde, lisansüstü öğrencileri kapsayan United Auto Workers, grevi NYU'daki aynı bölgede bulunan ve sadece birkaç mil güneydeki yüksek lisans öğrencilerinden izole tutmak için çalışıyor. Geçen ay, UAW yerel başkanı NYU'da bir grev oylamasından önce grevi durdurmayı planladıklarını açıkladı. UAW, yüksek lisans öğrencilerinin arkasındaki otomobil işçilerini harekete geçirmek için hiçbir şey yapmıyor ve grevi bilmelerini bile engellemek için her şeyi yapıyor.

Grev maaşı

Bu arada, UAW'nin 790 milyon dolarlık bir grev fonunu kontrol etmesine rağmen, UAW, haftalık 275 dolarlık yetersiz grev maaşıyla grev sırasındaki yüksek lisans öğrencilerini açlıktan öldürüyor.

123.000 üyeyle Birleşik Ulusal Hemşireler Birliği'nin en büyük devlet örgütü olan Massachusetts Hemşireler Derneği (MNA), grev ücreti ödemeden 700 Worcester hemşiresini izole ediyor. Bunun yerine, MNA hemşireleri hayır işleri için yalvarmaya zorluyor: hemşirelerin yaşam masraflarını ödemek için halktan bağış almak için bir Venmo hesabı yürütüyor.

ATI ve Warrior Met işçilerine gelince, United Steelworkers ve United Mine Workers, yönetimin "iyi niyetle pazarlık yaptığı" bahanesiyle, herhangi bir somut talepten kaçınmak ve sendikanın grevi mümkün olan en kısa sürede durdurmasına izin vermek için "haksız işçi uygulaması" grevi taktiğini kullanıyor.

Yerel öğretmen sendikaları

Geçtiğimiz yıl, AFL-CIO'yu işleten ve kontrol eden yöneticiler, yönetici elitlerin cinayet politikasının uygulanmasında kesinlikle önemli bir rol oynadılar. Öğretmen sendikaları - Amerikan Öğretmenler Federasyonu ve Ulusal Eğitimciler Derneği - hem öğretmenlerin hem de ebeveynlerin ezici muhalefetine karşı okulların yeniden açılmasına zorlama konusunda etkili oldular. Yerel öğretmen sendikaları, Chicago ve Los Angeles'ta olduğu gibi öğretmenleri bir oldu bittiye oy vermeye zorlayarak ya da Philadelphia ve Detroit'te olduğu gibi onların oy kullanmasına hiç izin vermeyerek anlaşmaları yeniden açarak zorladılar.

Birleşik Gıda ve Ticaret İşçileri sendikası ve bağlı kuruluşu Perakende, Toptan Satış ve Çok Katlı Mağazalar Birliği, Amerika Birleşik Devletleri'nde 50.000'den fazla kişi enfeksiyon kapmış ve en az 286'sı ölmüş olmasına rağmen et paketleme işçilerini işte tuttu. Otomobil endüstrisinde, UAW sadece işçileri işte tutmakla kalmıyor, aynı zamanda onları haftada 50, 60 ve hatta 80 saat çalışmaya zorluyor ve enfeksiyonların ve ölümlerin boyutu hakkındaki tüm bilgileri gizliyor.

"Sendika" sözcüğü, işçileri şirketlerin yoksunluklarına karşı savunan bir örgütün ya da kaderi bir şekilde işçilerin yaşam standardını savunma kabiliyetine ve istekliliğine bağlı olan en az birinin imajını çağrıştırır. Ancak bunun mevcut sendikalarla hiçbir ilgisi yoktur. Gelirleri işçilerin kaderleriyle ters orantılı olarak hareket eden zengin yöneticiler tarafından kontrol edilen işçi sendikaları olarak işlev görürler.

Üst düzey yöneticiler

AFL-CIO'daki her büyük ulusal organizasyonda, hem ulusal hem de yerel düzeyde, sendikalardaki işçilerden kat kat fazla, yılda 100.000 $ 'dan fazla kazanan, kelimenin tam anlamıyla düzinelerce ve bazı durumlarda yüzlerce bürokrat vardır. Üst düzey yöneticiler, kendilerini ABD'deki gelir elde edenlerin ilk yüzde 5'ine, hatta yüzde 1'ine yerleştiren gelirlere sahiptir.

Amazon'da tanınmak için kampanya yürüten nispeten küçük RWDSU'nun başkanı Stuart Appelbaum geçen yıl 344.464 dolar ve sekreter sayman Jack Wurm 324.022 dolar kazandı. RWDSU ulusal ofisinde, geçen yıl 100.000 dolardan fazla “kazanan” 29 personel var ve sendika yalnızca ulusal ofis için maaşlara 6 milyon dolardan fazla para harcadı.

AFT'nin IRS dosyalarına göre, AFT'den Randi Weingarten, Haziran 2019'da sona eren mali yıl için toplam 564,236 dolar tazminat yaptı. Ulusal ofis 253 milyon dolardan fazla makbuz aldı ve geçen yıl 43.75 milyon doları maaşlar ve sıfır doları grev yardımları için dahil olmak üzere 238 milyon dolardan fazla harcadı . AFT ulusal ofisindeki tam 234 kişi sendikanın son raporlama döneminde tek başına 100.000 $ 'dan fazla ve 28 tanesi 200.000 $' dan fazla kazandı.

Teamsters sendikasının bordrosunda yılda 100.000 $ 'dan fazla kazanan 200'den fazla yetkilisi var ve Başkan James Hoffa (387.000 $) dahil olmak üzere on tanesi 200.000 $' dan fazla kazanıyor.

İşçi sınıfının hareketinden korkuyorlar.

Sendikaların aidat tabanı kendi ihanetlerinin sonucu olarak sürekli küçülürken, yöneticiler gelirlerini finanse etmek ve desteklemek için grev fonlarının, emeklilik fonlarının ve hatta şirket hisselerinin kontrolüne başvurdu. Bu, kuruluşların ve onları kontrol eden yöneticilerin mali durumlarını, kurumsal Amerika'nın karlılığına ve borsa performansına doğrudan bağlar. Kendi mali çıkarlarını tehdit edeceği için işçi sınıfının hareketinden korkuyorlar.

Salgın sırasında Wall Street'in gerçekleştirdiği yağma operasyonuna sendika bürokrasisi ortak oldu. Örneğin, UAW'nin en son federal mali dosyalarına göre, varlıkları geçen yıl 31 milyon dolar arttı ve sendika, en iyi bürokratları için tatil yerlerine ve kumarhanelere geziler için on binlerce dolar harcadı ve bunların yüzlercesi kişi başına 150.000 dolardan fazla kazanıyor. yıl. Son yıllarda, UAW, işçilerin aidatlarını çalan ve imtiyaz sözleşmeleriyle çarpışma karşılığında şirketlerden rüşvet kabul eden yozlaşmış gangsterler tarafından yönetilen bir örgüt olarak ortaya çıktı.

Sendikalar, burjuva devlet idaresinin kritik bir aracı olarak giderek daha fazla ortaya çıkıyor. Amazon'daki sendikalaşma kampanyasına Biden ve Demokratların ve hatta sağcı Cumhuriyetçi Marco Rubio'nun eşi benzeri görülmemiş müdahalesi, yönetici çevrelerdeki sınıf mücadelesinin büyümesine yönelik yoğun korkuyu ve işçileri koyarak bunun köreltilebileceğine dair hesaplamalarını yansıtıyor. AFL-CIO ve Bizans ABD çalışma yasasının vesayeti altında.

Ticari ve askeri çatışma

ABD ile rakipleri Çin ve Rusya arasında büyüyen ticari ve askeri çatışma koşulları altında, sendikalar işçi sınıfını kapitalist devlete ve onun savaş hazırlıklarına bağlamanın bir yolu olarak görülüyor.

Bu yıl, Reagan tarafından kasıtlı bir provokasyonda ateşlenen PATCO hava trafik kontrolörlerinin AFL-CIO'sunun ihanetinin kırkıncı yıldönümü. PATCO işçilerine yönelik saldırıdan önce, AFL-CIO'nun işçi sınıfının onları savunmak için daha geniş bir seferberliğine karşı çıkacağı anlaşması vardı. Bunu, sistematik olarak izole edilen ve sendikaların işbirliğiyle mağlup edilen bir dizi mücadele izledi. Bu, sendikaların kurumsal yönetim yapısına tam entegrasyonunda sadece ABD'de değil, tüm dünyada önemli bir dönüm noktasıydı.

İşçi sınıfının mücadelelerinin genişlemesi ve birleşmesi, kapitalizm yanlısı sendikalardan tamamen bağımsız, taban fabrikası ve işyeri komitelerinin kurulmasını gerektirir. Bu tür komiteler, çalışanların, koronavirüs salgınını durdurmak için acil önlemler, okulların ve iş yerlerinin güvenli olmayan bir şekilde yeniden açılmasının sona ermesi, işçiler ve küçük işletmeler için tam tazminat dahil olmak üzere kendi taleplerini yerine getirebilecekleri biçimdir.

Dünya Sosyalist Web Sitesi ve Sosyalist Eşitlik Partisi sosyalist siyasi bakış açısı ve programa sınıf mücadelesinin büyümesi bağlayan teşvik etmek ve bağımsız işçi örgütlerinin kurulmasına yardım için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu tür komiteler kurmakla ilgilenen işçileri bugün bizimle iletişime geçmeye çağırıyoruz .

Editör: TE Bilisim