Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı arasında bugün imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Diplomasi Eğitim Programı başladı.

Ankara Hakimevi'nde düzenlenen programda Türkiye Adalet Akademisi (TAA) Başkanı Muhittin Özdemir ile Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi Başkanı Mesut Özcan iş birliği protokolünü imzaladı. Bürokrat ve akademisyenlerin diplomatik ilişkilerin uluslararası standartlara uygun biçimde yürütülebilmesine katkı sağlayacak sunumları yapacağı program, iki gün sürecek.

ÖZDEMİR: AMACIMIZ ETKİLİ ÇÖZÜMLER ÜRETEBİLEN, DİPLOMASİ KÜLTÜR VE GELENEĞİNİ BENİMSEYEN HAKİM VE SAVCILAR YETİŞTİRMEK

TAA Başkanı Muhittin Özdemir, yenilenen, güçlenen yapısı ve ‘güven veren adalet için etkin eğitim’ anlayışını temel alan vizyonuyla akademide çalışmalara devam ettikleri söyledi. Hukuka ve insan haklarına bağlı, tarafsız, bağımsız, hür vicdanıyla karar veren, meslek etik ilkelerini benimseyen, toplumun adalet ihtiyacına cevap verebilecek nitelikte hakim ve savcılar yetiştirmeyi hedeflediklerini anlatan Başkan Özdemir, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla iş birlikleri yürütüldüğünü kaydetti. Bu kapsamda 72 ülke ile yakın iş birliği yapıldığını vurgulayan Özdemir, 2022'de 8 uluslararası eğitim programı düzenlemeyi planladıklarını ve yapılan bugün yapılan iş birliğinin de eğitimler açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında Türk Yargı Eğitim Ağı kurulmasına öncülük ettiklerini aktaran Başkan Özdemir, “Hakim ve savcıların yalnızca hukuki ve mesleki becerilerinin geliştirilmesine değil, her yönüyle donanımlı, toplumda örnek alınan bireyler olarak yetiştirilmelerine özen göstermekteyiz. Dünyadaki değişimi doğru okuyan, etkili çözümler üretebilen, diplomasi kültür ve geleneğini benimseyen hakim ve savcıların yetiştirilmesi için Diplomasi Akademisi ile yapılacak iş birliğini ve diplomasi eğitimlerini son derece önemli buluyoruz." dedi.

ÖZCAN: PERSONELİ YURT DIŞI GÖREVLERİNE HAZIRLAMAK İSTİYORUZ

Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi Başkanı Mesut Özcan da Diplomasi Akademisi'nin, Türk dış politikasının ihtiyaçları doğrultusunda başta Dışişleri Bakanlığı personeli olmak üzere diğer kamu görevlilerine yönelik de önemli görevler üstlendiğini dile getirdi. Diğer kamu kuruluşu personeline yönelik çalışmaların amacının, bu personeli yurt dışı görevlerine hazırlamak olduğunu bildiren Özcan, Türkiye Adalet Akademisi ile yapılacak iş birliğinin de bu kapsamda olduğunu ifade etti. Özcan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Yurt dışı misyonlarımızda görev yapacak olan diğer kamu kurum kuruluş mensuplarını yeni görevlerine hazırlamak, bu programlara intibak ettirmek ve diğer kuruluşlarımızın her düzeydeki personeline uluslararası ilişkiler ve diplomasi ile bağlantılı hususlarda kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik muhtelif eğitim ve seminer programları icra etmekteyiz.”

Konuşmaların ardından iki bakanlık adına Özdemir ve Özcan, iş birliği protokolünü imzaladı.

2 GÜN BOYUNCA 4 OTURUMDA EĞİTİMLER VERİLECEK

Program kapsamında, diplomasi alanına ilişkin konuların ele alınacağı sunumlar 4 oturumla katılımcılarla paylaşılacak. Türk dış politikası, Türkiye’nin yurt dışında tanıtılması, 1915 olayları, Kıbrıs meselesi, kamu diplomasisi, basınla mülakat teknikleri, diplomatik yazışma, uluslararası toplantıların yönetimi ve usulleri, hitabet, kamera önünde konuşma teknikleri, genel protokol kuralları konusunda sunumların yapılacağı diplomasi eğitim programı yarın sona erecek.

Editör: TE Bilisim