BİYOLOJİK VE BİYOTEKNİK MÜCADELE ÇALIŞTAYI

ADANA, ULUSLARARASI ÇALIŞTAYA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Tarımsal üretimde zirai mücadele ilaçlarının doğru ve kalıntısız kullanımının her geçen gün daha da önem kazandığı günümüzde Adana, uluslararası katılımlı çalıştaya ev sahipliği yapıyor. Çalıştay kapsamında Adana Çiftçiler Birliği'nin katkılarıyla teknik bir gezi de gerçekleştirilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Biyolojik Mücadele Derneği (BİYOTED)‘in katılımı ve destekleriyle 16-18 Mayıs 2022 tarihleri arasında Adana Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin ev sahipliğinde Mithat Özsan Amfisinde yapılacak.

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, birlik olarak kendilerinin de katılım sağlayacakları çalıştayın önemine dikkati çekerek,  “Tarımsal üretimde zirai mücadele ilaçlarının doğru ve kalıntısız kullanımının  her geçen gün daha da önem kazandığı günümüzde, tüketici sağlığı açısından biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemleri kullanılarak yapılan üretime talep de artmaktadır" dedi. Doğru, bu nedenle ülke genelinde bu mücadelenin daha iyi tanıtılması, yeni metotların anlatılması ve uygulamaların gösterilerek çiftçilerin bilinçlendirilmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Çalıştayın son günü olan 18 Mayıs’ta ise Adana Çiftçiler Birliği’nin katkılarıyla bir de teknik gezi düzenleneceğini belirten Mutlu Doğru, başta Adana’lı üreticiler ve sektörün içinde olan akademisyen, ziraat mühendisi, öğrenci ve tüm ilgilileri çalıştaya davet ederek, çalıştayın detaylarına ilişkin şu bilgileri paylaştı;

“Çalıştaya dünyadaki önemli biyolojik mücadele kuruluşlarından olan Brüksel merkezli, Uluslararası Biyokontrol Üreticileri Derneği’nin (IBMA) başkanı Herman Van Mallaert ile İspanya, İsrail ve ABD’den yabancı konukların yanı sıra, Bakanlık uzmanları, sektör temsilcileri ve akademisyenler, konunun çeşitli yönlerini ele alan sunumlar gerçekleştirecek. Çalıştayımızın son derece verimli geçeceğine inanıyor ve katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim