Adana 5 Ocak Rotary Kulübü; Karşıyaka Ortaokulu’nda madde bağımlılığı konusunda seminer verdi

“Çocuklarımızı zararlı maddelerden korumak, geleceğimizi korumaktır”

Giderek kullanım yaşı düşen ve geleceğimizi tehdit eden madde bağımlılığı ile mücadele, toplumsal yaşam açısından çok büyük önem kazanmış durumda. İnsan sağlığını olumsuz etkileyen, teröre finansal kaynak teşkil eden madde bağımlılığına karşı toplumun tüm kesimlerinin birlikte hareket etmesi gerekiyor.

Özgürlük var olmaksa, bağımlılık yok olmaktır_

“Özgürlük var olmaksa, bağımlılık yok olmaktır” sloganıyla harekete geçen Adana 5 Ocak Rotary Kulübü farkındalık yaratmak, madde bağımlılığının zararlarını anlatabilmek, top yekün mücadele etmek için toplumu bilinçlendirmek amacıyla harekete geçti.

Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençliği madde bağımlılığı konusunda uyarmak, bilinçlendirmek, sağlık, psikolojik ve sosyal açıdan zararlarını anlatabilmek için kolları sıvayan 5 Ocak Rotary Kulübü, Karşıyaka Ortaokulu’nda bir seminer düzenledi.

Bağımlılık nedir? Neden zararlı maddelerden uzak durulmalı? Zararlı maddeler nelerdir? Bu maddelerin kullanımı sosyal-kültürel-psikolojik ve sağlık açısından ne gibi tehlikeler içeriyor? konularında düzenlenen seminere gençler büyük ilgi gösterdi.

Madde bağımlılığı semineri

Adana 5 Ocak Rotary Kulübü Başkanı Cevahir Can; günümüzde kullanım yaşı oldukça düşen, okul kapılarına kadar gelen, ulaşımı çok kolaylaşan uyuşturucu ve zararlı maddeler konusunda toplumsal duyarlılık oluşturmak için harekete geçtiklerini belirterek, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın daha sağlıklı ortamlarda büyümeleri, zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları, en iyi şekilde eğitim almaları, Türkiye’nin geleceği açısından büyük önem taşıyor. Amacımız bu konuda toplumda farkındalık yaratmak ve top yekün bir mücadele geliştirmektir. Uyuşturucuyla mücadeleyi sadece güvenlik güçlerine bırakmak, madde bağımlılığını asayiş olayı olarak görmek hepimizi yanılgıya düşürür. Uyuşturucunun bir de terörü finanse ettiği gerçeğinden hareketle; sağlıklı bir toplum yapısı oluşturmak, birlik ve beraberliğimiz açısından el birliği ile mücadele etmemiz gerektiğini görürüz” dedi.

Psikolog Umut Kum tarafından verilen bilgiler ışığında, öğrencilerin de katılımıyla gerçekleşen seminerin oldukça verimli geçtiğine dikkat çeken Adana 5 Ocak Rotary Kulübü Başkanı Can; çocuklarımızı madde kullanımından korumanın çok önemli olduğunu dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi