Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şubesi Tarafından Adana’nın Kurtuluşunun 100.Yılı Onuruna Düzenlenen Etkinlik Programında Kurtuluşun 100.Yılında Tarih, Umut ve Coşku Bir Aradaydı.

ADD tarafından düzenlenen etkinliğe, ADD Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt, CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Önceki dönem CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, siyasi parti, sendika ve kitle örgütlerinin temsilcileri katıldı.

KAYADAN VE BOZKURT KONUŞTU

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından ADD Adana Şube Başkanı İsa Kayadan CHP Milletvekili Orhan Sümer’in gönderdiği yazılı mesajı okuduktan sonra günün anlam ve önemi üzerine bir konuşma gerçekleştirdi.

Kayadan; “Kurtuluşun 100. Yılı Kutlu olsun. Yokluk, yoksulluk içinde bir ulusun emperyalizme ve onun işbirlikçilerine karşı verdiği ulusal kurtuluş savaşı, bu savaşın verdirilmesine umut olan dayanak olan ve bağımsızlık inancının ilk hissi teşebbüsünü hissettiren şehir Adana’dır” dedi.

ADD Genel Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt ise konuşmasında; 30 Ekim 1928’de Montro mütarekesi imzalanmış, 31 Ekim 1918’de Mustafa Kemal Adana’ya geliyor ve 11 gün Adana’da kalıyor. 10 Kasım 1918’de Adana’dan trenle İstanbul’a gidiyor.

Haydarpaşa’dan karşıya geçerken düşman zırhlılarına bakıp, “Geldikleri gibi giderler” diyor. Mustafa Kemal Paşa’ya 13 Kasım 1918 günü İstanbul’da işgal güçlerinin zırhlıları arasından geçerken “Geldikleri gibi giderler” diyebilme ilhamını veren yerdir Adana” dedi.

Bozkurt’un konuşmasının ardından Grup DİREN İŞ sahne aldı

Grup DİREN İŞ (Eğitim İş Sendikası üyesi müzik öğretmenlerinin oluşturduğu grup) konseri gerçekleştirildi.

Grup tarafından son eser olarak seslendirilen “İzmir’in Dağlarında Çiçekler Açar” şarkısına tüm salon eşlik etti.

Konserin ardından, ATATÜRK ve Adana'nın eski fotoğraf sergisi gezildi.

Program kokteyl ile son buldu.

Editör: TE Bilisim