Adana Barosu Avukat Sebahattin Demir'e yapılan saldırıyı kınadı.

"BAROMUZ MENSUBU MESLEKTAŞIMIZ AV.SEBAHATTİN DEMİR’E YAPILAN MENFUR SALDIRIYI KINIYORUZ."

Adana Barosu; "Baromuz mensubu meslektaşımız Avukat Sebahattin Demir, üstlendiği bir dosyadan dolayı bugün (02.09.2020) Karaisalı Belediye Başkanın daveti üzerine görüşme yapmak için gittiği Karaisalı Belediye Binası’ndan saat 10.30’da çıkarken kimliği belirsiz bir kişinin saldırısı sonucu darp edilerek yaralanmıştır.


Saldırıda ensesine, yüzüne aldığı darbelerden yaralanan ve burnu iki tarafından kırılan meslektaşımız olay yerine gelen yurttaşlar ve müvekkili tarafından, derhal Karaisalı Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan ilk müdahaleden sonra Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde sevk edildi. Meslektaşımıza KBB servisinde burun ameliyatı yapıldı. Tomografisi de çekilen meslektaşımız beyin cerrahisi tarafından müşahede altında tutulmaktadır. Meslektaşımız kendisini darp eden şahıs hakkında şikayetçi olmuştur. Firari saldırganın yakalanması için geniş çaplı arama yapılmaktadır.

Olayın hemen akabinde Baro Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, Avukat Hakları Merkezi Koordinatörü ve Merkez Başkanı nezdinde konunun takipçisi olmuştur.

Yurttaşın hak arama özgürlüğünü kullanmada ve adalete erişimindeki temsilcisi olan avukatlara duruşma salonlarında, keşif ve haciz mahallinde, ofislerinde sözlü ve fiili saldırılar maalesef devam etmektedir. Bu tür sözlü ve fiili saldırılar ne yazık ki sıradanlaşmış ve toplumda maalesef kabul gören bir hal almıştır.

Bugüne kadar Türkiye'nin birçok yerinde görevlerini yaparken meslektaşlarımız uğradıkları saldırılar sonucu yaralanmış ve öldürülmüşlerdir.

Baromuz, her koşul altında savunma mesleğini temsil eden avukatlara yapılan baskı, tehdit ve saldırının karşısında yer alacak, bu anlayış ve davranışlarla mücadele edecektir.

Baromuz üyesi meslektaşımız Av. Sebahattin Demir’e acil şifalar diliyor, yapılan bu saldırının failinin bir an evvel yakalanarak hakkında derhal ve etkili bir soruşturma ile yargı önüne çıkarılmasını istiyoruz. Konunun ve yasal sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız."dendi

Editör: TE Bilisim