ANADOLU ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ DOÇ. DR. BÜLENT YÜCEL’İN ÖĞRENCİLERİNE SINAVDA SORDUĞU SORU NEDENİYLE GÖREVİNDEN 3 AY UZAKLAŞTIRILMASINI KINIYORUZ.

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü’nün, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Yücel’in vize sınavında sorduğu bir soru nedeniyle hakkında soruşturma açılması ve görevinden 3 ay uzaklaştırması kararını kınıyoruz.

Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Rektörlüğün bu müdahalesi açık biçimde akademik özgürlüğün ihlalidir. Bu karar, tek sesliliğin üniversitelerde de hakim olduğunun bir göstergesidir.

Üniversiteler özerk ve demokratik bir yapıda olmalı, bu yolla eğitim ve bilimsel araştırmalar nitelikli içeriklere sahip olmalıdır. Üniversitede seçimlerin kaldırıldığı ve salt Cumhurbaşkanı imzasıyla ataması yapılan Rektörlük düzeni, üniversiteleri de tek adam rejimi ile yönetilir hale getirmiştir.

Bilim üretmenin temel koşulu ve güvencesi özerkliktir. Bir sınav sorusuna bile tahammül edilemeyen şu günlerde bilimsel özgürlükten çok uzaklarda olduğumuz açıkça anlaşılmaktadır.

Adana Barosu olarak, Anayasa Hukukçusu bir öğretim üyesine verilen uzaklaştırma kararını kınıyor ve ülkemizde üniversitelerin geldiği durumu endişe ile takip ettiğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Editör: Haber Merkezi