Adana Barosu’nda staj eğitimlerini tamamlayan 24 genç avukat meslek yemini ederek avukatlığa adım attı.


Baro Tesislerinde gerçekleşen ruhsat töreninde Emrecan Demirbaş, Emine Nur Ünal, Mert Yaşar, Kadir Barlas Sağır, Hatice Pınar Saraç, Hüseyin Kaplan, Hande Kocadurmuşoğlu, Havva Tuğçe Arık, Muzaffer Demirsoy, Zeynep Elban, Başak Sayılgan, Davut Özaydın, Ayşe Ardıç,  Ayşegül Erdoğan, Çağlayan Göksu, İlkem İnal, Selçuk Ünlü, Yunus Emre Akyapı, Tuncay Süslü, Muhammet Yasin Yüzer, Ali Emre Akelma, Selimcan Sonay, Fırat Söyler ve Pınar Bilgin avukatlık cübbesi giymenin heyecanını birlikte yaşadı.

Tören, korona virüs salgını nedeniyle sosyal mesafe, izolasyon kuralları gözetilerek ve kısıtlı katılım ile yapıldı.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, törende yaptığı konuşmada, “Dünyayı ve ülkemizi etkisine alan pandemi ile mücadele ettiğimiz bu zor günlerde ruhsatını alan genç meslektaşlarımı tebrik ediyorum. Biliyorum ki kendileri meslek hayatı boyunca hakka, hukuka, adalete ve insan haklarına önemli katkılar sunacak, meslek ilke ve kurullarına uyacaklardır. Her iki meslektaşımı yetiştirip bu günlere getiren başta ailesini ve onlara emek veren büro avukatlarını tebrik ediyorum" dedi.


Konuşmasının ardından genç avukatlar salona sırayla alınarak meslek yemini ettiler.

Yemin sonrası genç avukatlara Baromuz mensupları tarafından cübbeleri giydirildi.


Mesleğe adım atan genç avukatlar da, Baro’ya, meslek üstatlarına ve ailelerine teşekkür ederek "adaletin tecellisi ve insan haklarını savunacaklarına” dair söylemde bulundular.

Editör: TE Bilisim