ADANA ERKEK LİSESİ 133.YIL RESİM SERGİSİ AÇILDI

Adana Erkek Lisesi Eğitim Tarihi Müzesi’ndeki eserlerin yer aldığı “Kimse Yokken Biz Vardık” sergisi Adana Büyükşehir Belediyesi 75.Yıl Sanat Galerisi’nde açıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Altın Koza ve Adana Erkek Lisesi’nin birlikte hazırladığı sergide 2021 - 2022 eğitim öğretim yılında lisede öğrenim gören öğrencilerin resimleri de yer aldı.

Adana Erkek Lisesi mezunlarının ve eğitim camiasının yoğun ilgi gösterdiği serginin açılış konuşmasını lisenin müdürü Hakan Kayğusuz yaptı.

Kayğusuz konuşmasında, Adana Erkek Lisesi’nin 1889 yılında kurulduğunu, lisenin yetiştirdiği nesillerle gerek Adana’nın gerekse ülkemizin geleceğine büyük katkılar koyduğunu belirtti. Kayğusuz, lisenin Eğitim Tarihi Müzesi’nin bir hafıza mekanı olarak 133 yıllık eğitim hayatına ışık tuttuğunu sözlerine ekledi. Hakan Kayğusuz konuşmasının sonunda sergiyi hazırlayan Resim Öğretmenleri Mehmet Balcı ile İrem Gök’e, İngilizce Öğretmeni Mehtap Oruç’a ve Müdür Yardımcısı İlknur Orhan’a teşekkür etti.

75.Yıl Sanat Galerisinde 16 - 17 Haziran tarihlerinde gezilebilecek serginin açılışına Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mahmut Göğebakan, Altın Koza A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Timuçin ve Elektirk Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Mehmet Mak katıldı. Erkek Lisesi eski mezunlarından Altın Koza A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Orhan sergiyi hazırlayan eğitimcilere teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

Editör: TE Bilisim