HDP Adana İl Örgütü, Parti Binasının Damında Yaptıkları Açıklamada, “Buradan bir kez daha hatırlatmak isteriz ki bir devleti devlet yapan şey anayasadır, hukuktur. Anayasanın ayaklar altına alındığı bir ülkede hukuk devletin varlığından bahsedilemez” denildi.

HDP Adanal İl Eş Başkanı Mehmet Karakış Parti Binasının Damında Basın Açıklamasını Okudu.

Açıklama metni şu şekilde;

“Bugün her zamankinden daha umutlu ve daha güçlüyüz. Yeryüzünün en lanetli rejimi olan faşizmin çırpınışını tüm Türkiye halkları olarak büyük bir heyecanla izlemekteyiz. “AKP ve MHP faşizmi kaybettikçe saldırıyor, saldırdıkça kaybediyor.” Son gözaltılar bunun en bariz örneğidir. HDP, Türkiye halklarına umut oldukça ve bu umut her gün biraz daha büyüdükçe iktidar tedirgin olmakta ve saldırı dozunu her gün biraz daha artırmaktadır.

Savaş hiçbir zaman ezilen halkların bir tercihi olmamıştır. Ama ne yazık ki AKP iktidarı içerde ve dışarda attıkları savaş naralarını tüm mazlum haklar adına yapıyorlar. Bu halklar adına kendileri söz kuruyorlar. Türkiye’nin dört bir tarafı ateş çemberine dönmüş durumda, tek bir dost ülke kalmadı etrafımızda. Bu hükümet ve ortakları, kendi iktidarlarını sağlama almak ve tekçi faşist rejimi kalıcılaştırmak için her türlü hukuksuzluğu, kanunsuzluğu uygulamayı kendisine hak görmektedir.

Buradan bir kez daha hatırlatmak isteriz ki bir devleti devlet yapan şey anayasadır, hukuktur. Anayasanın ayaklar altına alındığı bir ülkede hukuk devletinin varlığından bahsedilemez.

Beraatla sonuçlanmış eski dosyalar, davalar iktidarın isteği üzerine yeni bir durummuş gibi yeniden kamuoyunun gündemine sokuluyor, ülke gündemi asılsız iddialarla meşgul ediliyor ve bunun üzerine 82 arkadaşımız hakkında gözaltı kararı veriliyor. Kobanê düşmedi diye, halkların umudu HDP büyüyor diye bugün intikam alınmak isteniyor. Ve bunun için her türden adaletsizliğe göz yumuluyor. Ancak şunu unutmayın ki biz sizden hiçbir zaman adalet dilenmeyeceğiz. Adaleti direne direne bu ülkede inşa edeceğiz.

Şayet söz konusu eski dosyalar ise gelin siz bizim 5 bin yıllık geçmişimizi sorgulayın, biz de sizin son 40 yılınızı sorgulayalım. O zaman her şey ters yüz olacak ve siz bunu çok iyi biliyorsunuz.

Buradan tüm demokratik kitle örgütlerine ve muhalefete seslenmeyi insani ve vicdani bir görev biliyoruz. iktidarın faşizmine karşı, KHK’lara, kayyumlara, hukuksuzluklara, her türden asimilasyona, yokluk ve yoksulluk politikalarına dur demek için tek yürek olalım, tek ses olalım, Türkiye halklarını demokratik özgür yarınlara taşıyalım. “                                                                                                               28.09.2020

Editör: TE Bilisim