HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış; "Umudu ve mücadeleyi büyütmek isteyen, ‘gelecek biziz’ diyen herkesi bu görkemli yürüyüşe, BÜYÜK DİRENİŞ, BÜYÜK YÜRÜYÜŞ’e davet ediyoruz.  Demokrasi ve özgürlük yürüyüşünde kararlılığımızı büyüteceğimiz 5. OLAĞAN BÜYÜK KONGREMİZE TÜM HALKLARIMIZ DAVETLİDİR."

HDP Adana İl Binasında yapılan basın açıklamasını İl Eşbaşkanı Mehmet Karkış okudu.

Karakış; "Kökleri yüzlerce yıla dayanan sosyalistlerin, devrimcilerin, işçi ve emekçilerin, Kürtlerin, kadınların, gençlerin yarattığı uzun soluklu halk hareketinin bir parçasıyız. Aşına ekmeğine göz dikilen, emeği sömürülen milyonlarca emekçinin sesiyiz. Şiddete ve ayrımcılığa karşı mücadele eden kadınların, geleceği için mücadele eden gençlerin partisiyiz. İnkâra ve her türlü baskıya karşı direnen Kürt halkının temsilcisiyiz. İnançların ve kimliklerin özgürce yaşanması için bir arada mücadele yürütenlerin yegâne adresiyiz. Barışı savunanların, demokrasiye inananların, özgürlük için kalbi çarpanların, doğanın ve tüm canlıların hakkını savunanların yoldaşıyız. Bugünkü gidişattan rahatsız olan herkesin yükselen sesiyiz. Biz milyonlarız, hep birlikte HDP’yiz" dedi.

Kurulduğu günden bu yana büyük saldırılara uğrayan, özellikle son dönemlerde yargı eliyle yürütülen kumpas ve kapatma davalarıyla siyaseten tasfiye edilmeye çalışılan Partimiz, büyük direnişi ve gittikçe büyüyen örgütsel gücüyle halkların umudu olmaya devam ediyor. HDP, Türkiye’deki tüm sorunların çözümü ve halkların umudu olma iddiasını taşımaya devam edecektir.

 Partimize açılan kapatma davası, yereldeki kayyım uygulamaları, Kobanî davası ve istikrarlı hukuksuz tutuklamalar ve baskılarla sadece bir parti olarak HDP değil; fikriyatı, Türkiye halklarının ortak mücadelesi ve demokratik iradesi de tasfiye edilmek istenmektedir.

Kapatılma kaygısına düşmeden, HDP’yi ve HDP fikriyatını savunarak ve güçlendirerek yürüyüşümüze devam ediyoruz. HDP sadece güçlü bir muhalefet adresi değildir. Aynı zamanda Türkiye’nin çözüm gücü ve kurucu inşa gücü olma iddiasındadır. HDP’yi savunmak tam da bu zamanda toplumsal itirazı, cesareti ve yeni yaşamın inşasını savunmaktır. Çünkü HDP 8 Mart, Newroz ve 1 Mayıs meydanlarını dolduran milyonların; inanç özgürlüğü ve eşit yurttaşlık mücadelesini sürdüren Alevilerin; erkek egemenliğe karşı mücadele eden kadınların, cinsel kimlik ve yönelimlerin; doğanın talanına karşı duran ekolojistlerin ve bir bütün olarak tüm ezilenlerin partisidir. Bu toplumsal kesimler her türlü kumpasa rağmen asla çaresiz ve seçeneksiz kalmayacaktır.

Umudu ve mücadeleyi büyütmek isteyen, ‘gelecek biziz’ diyen herkesi bu görkemli yürüyüşe, BÜYÜK DİRENİŞ, BÜYÜK YÜRÜYÜŞ’e davet ediyoruz.  Demokrasi ve özgürlük yürüyüşünde kararlılığımızı büyüteceğimiz 5. OLAĞAN BÜYÜK KONGREMİZE TÜM HALKLARIMIZ DAVETLİDİR.

BÜYÜK DİRENİŞ BÜYÜK YÜRÜYÜŞ İLE HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ!

3 TEMMUZ 2022 PAZAR - SAAT 10.00’da / ANKARA SPOR SALONU’nda BÜYÜK KONGREMİZDE BULUȘUYORUZ

MUTLAKA BİZ KAZANACAĞIZ

Editör: TE Bilisim