ADANA - Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınlarının onurlu mücadelesini sahiplendiklerini belirten İHD Adana Şubesi Başkanı Avukat Yakup Ataş, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi, Heykelli Park'ta "Kayıplar Haftası" dolasıyla basın açıklaması yaptı. Zorla kaybettirme uygulamalarının Türkiye'nin yüzleşmesi gereken bir gerçeklik olduğunu ifade eden İHD Adana Şubesi Başkanı Avukat Yakup Ataş, zorla kaybettirmenin ağır insan hakları ihlali olduğunu belirtti.

Ataş, kayıp yakınlarının adalet ile hakikat talepli barışçıl eylemlerinin bugün yasaklandığını ve faillerin yargılanması için yürütülen mücadeleye çeşitli engeller çıkartıldığına vurgu yaptı. Ataş, "Yargı mensuplarını, sistematik cezasızlık politikasından vazgeçmeye ve uluslararası belgelere göre insanlık suçu olan tüm kayıp vakaları konusunda etkin bir yargılama yürütmeye, uluslararası sözleşmeler uyarınca bu suçlar için zamanaşımı hükümleri dikkate almamaya çağırıyoruz" dedi.

Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınlarının onurlu mücadelesini sahiplendiklerini söyleyen Ataş, "Hakikate ulaşıncaya kadar kaybedenler ve kaybedenleri koruyanlar cezalandırılıncaya kadar bu haklı mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim