Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Binlerce yıldır süregelen bir kültürü sürdüren Antalya’da yaşayan Yörük vatandaşlarımızın sorunlarını meclis gündemine taşıdı. Yörük vatandaşlarımız yaz aylarında “Söbüce Yaylasında” kış aylarında ise Antalya Döşemealtı ilçesi “Karataş Mahallesi” sınırları içerisinde yaşamlarını sürdürmekte olduğunu fakat Döşemealtı Kaymakamlığı tarafından Yörüklük geleneğini yaşatan vatandaşların, çadırlarıyla ilgili yıkma kararı alındığını, bu kararın da tebliğ edildiğini dile getirdi.

ALINAN KARARDAN VAZGEÇMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek verdiği soru önergesi ile binlerce yıldır süregelen bir kültürü sürdüren Yörük vatandaşlarımız, alınan yıkma kararı ile neden yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakılmak istenmektedir, alınan karardan vazgeçmeyi düşünüyor musunuz? sorulularına yer verdi.

Koncuk, verdiği soru önergesine dair yaptığı açıklamada, “Yörük vatandaşlarımız, yaşadıkları hayatın yanında, yaptığı iş ile üretime dönük hareketleri hem kültürel hayatımıza hem de ekonomik hayatımıza katkı sağlamaktadırlar. Kendi yağıyla kavrulup şartlar ne olursa olsun devletinin yanında saf tutan vatandaşlarımız için konunu takipçisi olacağım.” diyerek sözlerine son verdi.

Editör: TE Bilisim