“Suruç için adalet herkes için adalet” yazılı pankartının açıldığı eylemde Suruç Aileleri İnisiyatifi adına konuşan Ömer Temel, “Kan ve katliamdan beslenen iktidar, kirli suçlarının maşası IŞİD aracılığı ile 33 düş yolcusunu katletti” açıklamasında bulundu.

33 düş yolcumuzun Suruç katliamında ölümsüzleşmesinin ardından tam 6 yıl geçtiğini belirten Temel, “Suruç aileleri, yaralıları, tanıkları ve adalet isteyen herkesle “Suruç için adalet için herkes için adalet” demekten vazgeçmedik. Yıkılmış bir kenti yeniden inşa etmek için yola çıkan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) çağrısı ile yola çıkan yüzlerce genç, bütün farklılıklarına rağmen eşit ve özgür biçimde birlikte yaşama umudunun coşkusu ile yola çıkmıştı. Kan ve katliamdan beslenen iktidar, kirli suçlarının maşası IŞİD aracılığı ile 33 düş yolcusunu katletti” dedi.

‘Sistem hep katilden ve suçludan yana’

Temel, “Amed katliamı ile başlayan IŞİD katliamları Suruç, Ankara, Sultan Ahmet, Reina, Antep katliamları ile devam ettirilirken gözaltında kaybetme, faili meçhul, siyasi suikastlarla dolu devlet geleneğine yenileri eklendi. Yıllardır Galatasaray’da kayıplarının akibetini soran Cumartesi Anneleri’nin yanına Şenyaşar Ailesi’nin sesi, Somalı ailelerin yanına Çorlu aileleri, Berkin Elvan’ın adalet çığlığının yanına Deniz Poyraz’ın çığlığı eklendi. Hepsinin ortak yanı; katillerinin bilinmesine rağmen aydınlatılmaması, sorumluların yargılanması ve sözde hukuk sisteminin hep katilden ve suçludan yana işlemesiydi” diye belirtti.

Daha ilk günden gizlilik kararı ile başlayan dava dosyası, birçok hukuksuzlukla devam ettiğini söyleyen Temel, “Katliamı aydınlatmaya niyeti olmayanlar davada ilerleme sağlanmaması için elinden geleni yapıyor ve adalet mücadelesi yürüten Suruç yaralılarını, tanıklarını tutuklama saldırısı ile sindirmeye çalışıyor. Katliamının 6. yılında sadece Suruç katliamının aydınlatılması ve sorumlularının yargılanması için değil faşizmin işlediği tüm suçların aydınlatılması için bir kez daha sokaklardayız. Bu yüzden bugün Suruç katliamının 6. yılında Suruç aileleri, yaralıları, tanıkları ve SGDF ile birlikte İstanbul’dan Ankara’ya temsili bir yürüyüş gerçekleştiriliyor. Yarın 10 Ekin Gar katliamı anmasına katılacak olan heyetin, yürüyüşünün adalet mücadelesini büyüteceğine olan inancımızla yürüyüşü selamlıyor ve yanlarında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz”

Editör: TE Bilisim