“Doğaya, insanlığın tüm değerlerine ve yaşam alanlarına saygılı, özgürlükçü, eşitlikçi, demokratik, laik, çağdaş ve barış içinde yaşayan bir ülkede iyi hekimlik yapmak için siz hekimleri 17 Nisan 2022 tarihinde yapılacak olan genel kurula katılmaya ve seçimlerde oy vermeye çağırıyoruz”

Adana Tabip Odası 2022-2024 Dönemi Seçimli Genel Kurul Toplantısı çoğunluk aranmaksızın 16 Nisan 2022 Cumartesi saat 10.00’da Adana Tabip Odası'nda başladı.

17 Nisan 2022 Pazar günü saat:09.00-17.00 arasında Adana Tabip Odası'nda yapılacak seçim öncesi Genel Kurulun ilk gününe çok sayıda konuk katıldı.

Genel Kurula Katılan Konuklar; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Adana Milletvekilleri Burhanettin Bulut, Orhan Sümer, TMMOB İKK Sekreteri Ahmet Uncu, Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, Adana Eczacı Odası Genel Sekreteri Erdem Kızıltepe, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Feyzullah Korkut, EMO Başkanı Mehmet Mak, Mali Müşavirler Odası Başkanı Güney Yılmaz, Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi H. Yaşar Gündoğdu, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Şehmus Alparslan, Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya, SES Adana Şube Eşbaşkanı Dr. Mürşit Enis Akyüz, Önceki dönem SES Şube Başkanı Muzaffer Yüksel ve birçok konuk katıldı.

Divan seçimin ardından açılış konuşmasını Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş yaptı.

Daha sonra konuklar birer konuşma gerçekleştirdi.

Adana Tabip Odası yeni yönetim kuruluna aday olan “Etkin Demokrat Hekimler” Genel Kurul öncesi yaptıkları açıklamada; “Biz Etkin Demokrat Hekimler olarak; İş güvencemiz, özlük haklarımız, çocuklarımız, geleceğimiz ve ülkemiz için çok ses, tek yürek olarak yönetime talibiz. Mesleki sevgimiz ve dayanışmamız ile geçmişte olduğu gibi bugünde karanlığa karşı beyaz duruş sergileme kararlığındayız. İyi hekimlik yapmak, daha iyi sağlık hizmeti sunmak, sağlıkla ilgili her alandaki soruna sahip çıkmak, kamusal sağlık hizmetlerini korumak için daha etkin ve daha demokrat bir oda olarak devam etmek istiyoruz” denildi.

“BİLİMSEL OLARAK YÖNETİLMEYEN PANDEMİNİN AĞIR SONUÇLARINI YAŞADIK”

TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten Genel Kurulda yaptığı konuşmada; “Öncelikle zorlu geçen 2 yılda önceki yönetime yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı teşekkürler. Bu süreçte hem TTB hem de tabip odalarımız, bilimsel veri ve gerçeklerle toplumun vicdanı ve kamuoyunun sesi oldular” dedi.

Ökten konuşmasına şu şekilde devam etti;

“Zorlu bir 2 sene yaşadık. Pandemi birçok şeyi görünür kıldı. Sağlık sistemlerinin ne kadar kötü olduğunu, özelleştirmenin ve özel hastanelerin pandemide bir işe yaramadığını, koruyucu sağlık hizmetlerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha yüzümüze çarptı.

Pandemi sadece bunlarla değil toplumdaki eşitsizlikleri ortaya çıkardı. İktidarların pandemide dahi nasıl bilim ve gerçeklikten saptıklarını da gün yüzüne çıkardı. Pandemi yıllardır yaşadığımız sorunları da gün yüzüne çıkardı. Çalışma koşullarımızın kötülüğünü, ekonomik sıkıntılarımızı, şiddeti, salgın hastalıkların meslek hastalığı sayılmayacağını.

Bilimsel olarak yönetilmeyen pandeminin ağır sonuçlarını yaşadık. Kararları zamanında ve yeterince alamadık. Resmi rakamlar 100 bine yakın ölüm gösterse de biz bu sayının en az 3 katı olduğunu biliyoruz. Aşı konusunda geç kaldık. Zamanında ve etkili aşılama yapamadık.

Hekimler ve sağlık emekçileri olarak sorunlarımız çok fazla ve her geçen gün ağırlaşıyor. Bu nedenle aylardan beri sahalardayız. İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüşle başlayan beyaz eylemlerimiz coşkuyla ve artarak devam etti. Çok yüksek katılımlı iş bırakmalar yaptık. Ancak bunların karşılığında henüz kazandığımız herhangi bir şey yok. Tabii ki burada durmayacağız. Haklarımızı alana kadar eylemlerimize devam edeceğiz. Sahadaki yandaş olmayan tüm sağlık meslek örgütleri ile dayanışmamız devam edecek.

Sorunlarımız sadece sağlık alanında değil. Ülkemizin her alanında çok ciddi demokratik, ekonomik, siyasi, çevre, sorunlarımız var. Antidemokratik uygulamalar her geçen gün artıyor. Artık neredeyse her kes geçinemiyor. Siyasal ve ekonomik kriz seçim yapılmasını engelliyor. Doğa talanı tüm acımasızlığı ile devam ediyor. Artık doğal afet yerine yapay afet ve salgınlar çağına girmiş bulunmaktayız. Doğadaki tahribat bu şekilde devam ettiği sürece ülkemizin, dünyanın ve çocuklarımızın geleceği olmayacak.

TTB olarak her zaman olduğu gibi, yine hekimlerin ekonomik ve özlük haklarını savunacağız ve arayacağız, yine sağlık emekçileri ile birlikte haklarımızı alıncaya kadar mücadele edeceğiz, yine demokrasiyi, barışı, özgürlüğü, kardeşliği savunacağız, yine doğa talanına karşı çıkacağız, yine nitelikli eğitim hakkını isteyeceğiz, yine herkese eşit, ücretsiz, ulaşılabilir sağlık hakkını savunacağız…

Tüm bunları EMEK BİZİM SÖZ BİZİM, SAĞLIKLI BİR GELECEK ELLERİMİZDE şiarı ile hep birlikte yapacağız ve başaracağız” dedi.

2022 – 2024 ADANA TABİP ODASI ETKİN DEMOKRAT HEKİMLER GRUBU ADAY LİSTESİ

YÖNETİM KURULU ADAYLARI

Dr. Selahattin Menteş, Dr. Ahmet Suntur, Dr. Cüneyt Genç, Dr. Feyzi Kurt, Dr. Figen Doğan Güneş, Dr. Halit Çabuk, Dr. Sedat Yeniocak

BÜYÜK KONGRE ADAYLARI

Dr. Ahmet Hilal, Dr. Ali İhsan Ökten, Dr. Gürsel Özgür, Dr. Halit Atik, Dr. Mürşit Eniz Akyüz, Dr. Özden Polatöz, Dr. Resmiye Kaya Niron, Dr. Yaşar Ulutaş

ONUR KURULU ADAYLARI

Dr. Mehmet Adam, Dr. Mehmet Reyhan, Dr. Mithat Turan Teper, Dr. Selim Eryürek, Dr. Yusuf Karataş,

DENETİM KURULU ADAYLARI

Dr. Ayla Erol, Dr. Nalan Kükürt, Dr. Yılmaz Kor

Editör: TE Bilisim