Adana’da Çocuklar Aileleriyle Sabah Namazında Buluştu.

Müftü Taşcı, “Bizim gayretimiz, Çocuklarımızı, gençlerimizi; Yaratanlarıyla buluşturmak, camilerimizle buluşturmak, Peygamberimizle buluşturmak, Allah'ın kitabı Kur'an'da buluşturmak…”

Adana'da babalar ve çocukları sabah namazında Adana Çukurova Akşemsettin Camii'nde saf tuttu.

Adana İl Müftülüğü tarafından her hafta değişik mahallelerde, farklı camilerde, Ailece Sabah Namazı buluşmalarının bu haftaki adresi Çukurova İlçe Müftülüğü Akşemsettin Camii idi.

Programa İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Çukurova Müftüsü Kadir Demirlenk, Hac ve Umre Müdürü Ali Hançer, daire personelleri, din görevlileri , çocuklar, gençler ve vatandaşlar katıldı.

Sabah namazı öncesi cami görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim okundu, ilahi ve kasideler seslendirildi.

Sabah namazının kılınmasının ardından programa katılan Çocuklar, gençler vatandaşlarımız topluca yapılan tesbihata iştirak ettiler ve ardından Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı’nın sohbetini dinlediler.

Sabah Namazının Önemine değinen Müftü Taşcı, insanların birçoğunun gaflet içerisinde uyuduğu bir vakitte, hatta bir kısmının da isyanlarla maalesef gecelediği bir anda sıcak yataklarımızdan bizleri kaldıran, abdestlerimizi aldıran ve kendi huzurunda toplayan Allâh'a hamdederek sözlerine başladı.

1-Adana’da Çocuklar Aileleriyle Sabah Namazında Buluştu0 (Orta)

Müftü Taşcı, Camiiler Allah’ın evleridir. Yeryüzünün cennet bahçeleridir. Hayatımızın merkezidir. Ne mutlu Allah ve Rasûlü'nün davetine icabet edenlere!, Akşemsettin camiimizin cemaatine şükranlarımızı sunuyorum. Aynen bir Cuma namazı gibi, camimizin bu sabahın seherinde, tıklım tıklım doldurdular, tabi buna vesile olan camimizin görevlilerimiz, Baş İmam Hatibi Mustafa Damaksız ve Müezzin-Kayyım Hidayet Ünal’a özellikle şükranlarımı sunuyorum. Bu kardeşlerimizin bu şekilde organize eden, İlçe Müftümüz Kadir Demirlenk’ten  Allah kendisinden razı olsun, sabah namazları bizim için diğer namazlardan farklı , bu namazı kıldığımız zaman, özellikle bir gece cemaatle namazımızı kıldığımız zaman işte Allah'ın himayesinde, Cenabı Allah'ın himayesine girmiş oluyoruz. Adana'mızda sabah namazı buluşmalarımız çok coşkulu geçiyor, çok heyecanlı geçiyor yani oradaki huzuru, mutluluğu, rahmeti, bereketi, illiklerimize kadar hissediyoruz. Haftanın 3-4 gününde neredeyse Adana'mızın muhtelif camilerinde Seyhan,  Sarıçam, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerimizde, işte burada Çukurova ilçemizde, diğer ilçelerimizde bu sabah namazı coşkusu, bir başka, cemaatimizi davet ettiğimiz zaman koşar adımlarla geliyorlar. Özellikle sizlerin de dikkatini çekmiştir. Gençlerimiz ve özellikleri çocuklarımız ki bunlar bizim istikbalimiz, geleceğimiz, yani kendileri için çalışıyoruz, yavrularımıza kadar bebelere kadar bugün buradaydı. Cenab-ı Allah, bu manzarayı hiçbir zaman eksik eylemesin. Yavrularımızı, çoluğumuzu, çocuğumuzu, gençlerimizi buralardan ayırmasın ve biz zaten Müftülükler olarak cemaatimizle sizlerle beraber tek gayretimiz, en önemli çalışmamız, yavrularımızı, gençlerimizi Yaratanlarıyla buluşturmak, camilerimizle buluşturmak, Peygamber Efendimiz ile buluşturmak, Allah'ın kitabı Kur'an'da buluşturmanın, bizim niyetimiz, gayretimiz Cenab-ı Allah bu manada bizlere yardım eylesin, işlerimizi kolay kılsın, dinine hakkıyla hizmet etmeyi nasip eylesin, bizi cemaatimizden, cemaatimizi de bizden ayırmasın Allah hepinizden razı olsun” dedi

Adana’da Çocuklar Aileleriyle Sabah Namazında Buluştu22 (Orta)

Adana İl Müftülüğü İlahi Ekibinin ilahileri, seçkin hafızlar tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilâvetleri ile duygulu anlar yaşayan vatandaşlarımız programın sonunda Müftü Taşcı’nın yapmış olduğu duaya hep birlikte amin dediler.

Programın sonunda katılımcılara sıcak çorba ve çay ikram edildi.

Müftü Taşcı, çocuklarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Adana’da Çocuklar Aileleriyle Sabah Namazında Buluştu15 (Orta)

Adana’da Çocuklar Aileleriyle Sabah Namazında Buluştu17 (Orta)

Editör: Haber Merkezi