Adana İnönü Parkında Yapılan Basın açıklamasında; "Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin nice emek ve fedakârlıkla kurduğu ve öncülüğünü yaptığı bu hayır kurumu aylardır faaliyetlerden men edilmiş olsa da Furkan Gönüllüleri olarak mücadelemize ve davet çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz" denildi.

Furkan Gönüllüleri adına yapılan basın açıklaması şu şekilde;

Kıymetli Kardeşlerim ve Değerli Katılımcılar

Bugün 26 Kasım 2021 Cuma. Furkan Gönüllüleri olarak 25 Kasım 2021  Perşembe günü Adana 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde 11.celsesi gerçekleşen mahkeme hakkında kısa bir bilgilendirme yapmak için Adana İnönü parkında toplanmış bulunmaktayız. Bu vesileyle, yaşanılan baskıları kamuoyuyla paylaşmak ve haksızlıklara karşı tepkimizi bir kez daha ortaya koymak istiyoruz.

Kıymetli Katılımcılar!

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfının kapatılması ve yeni yönetimin görevden alınması ile ilgili mahkeme yeni bilirkişi raporu istenilmesi ve tanık dinlenilecek olması sebebiyle 24 Mayıs 2022 tarihine ertelendi. Bir an önce hayırlı hizmetlere yuva olan vakfımızın açılması için sürecin adil şekilde yürütülüp tamamlanmasını istiyoruz.

Kıymetli Katılımcılar!

1994 yılında kurulan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı, 22 Kasım Pazartesi günü 27. Yılına girdi. Fakat vakfımız kayyumun idaresinde kapısı kilitli bir şekilde 1395 gündür bekletilmektedir. Furkan Gönüllüleri olarak 46 aydır devam eden bu zulmü huzurunuzda bir kez daha kınıyoruz! Bu zulmü yaparak birçok hayra mâni olanlar unutmasınlar ki her geçen gün günahlarına günah ekliyorlar.

Değerli Kardeşlerim

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfının gayesi Allah rızası, hedefi İslam Medeniyetidir. Ayrıca hakiki imana ulaşmış, ibadete düşkün, ahlak sahibi ve Allah Azze ve Celle’nin yeryüzünde hâkimiyeti için meşru yollarla mücadele eden, hayırlı işlerde toplumuna öncülük yapacak öncü bir nesil yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu yönüyle amacı ve gayesi gayet açık olan vakfımız, kurulduğu 1994 yılından beri bu gayeye yönelik faaliyet ve hizmet çalışmalarına aralıksız olarak devam etmiştir. Ta ki 30 Ocak 2018 sabahı bir şafak baskınıyla faaliyetlerinden men edilene kadar!

Vakfımız ve bünyesindeki Furkan gönüllülerinin desteğiyle tertemiz geçen o yıllarda birçok hizmete imza atılmıştır. İslami konferanslar, hayır kermesleri, onlarca öğrenciye burs, ihtiyaç sahibi binlerce aileye yardım; kardeş aile projeleri, SODES Projesi kapsamında toplumun dezavantajlı gruplarına eğitim desteği; tefsir, siyer, hadis gibi ilmî dersler, gençlere yönelik etkinlik ve seminerler, yaz programları, kardeşlik geceleri, toplumda artan boşanmaları azaltmak için aile eğitim seminerleri, kişisel gelişim programları gibi birçok faaliyet yapılmıştır. Ayrıca Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin her cuma akşamı yaptığı Tefsir Dersleri, 2000 yılından beri aralıksız devam etmektedir.

Hepimizin malumudur ki İslam, Müslümanları yaşadığı toplumun gidişatından sorumlu tutmuştur. Bu sebeple de iyiliği emretmeyi, kötülükten sakındırmayı farz kılmış ve bundan kaçınmayı şiddetle yasaklamıştır. Vakfımız; İslam’ın emri, peygamberimizin sünneti olan davet vazifesini yerine getirmek için de birçok çalışma yapmıştır.

Bu hizmetlerine 28 Şubat süreci gibi ülkemizin zor ve fırtınalı geçen dönemlerinde bile devam eden vakfımızın faaliyetleri ne yazık ki özellikle 2014 yılında çeşitli engellemelere maruz kalmış ve son olarak 30 Ocak 2018 tarihinde terör örgütüne baskın yapar gibi sabaha karşı yapılan bir operasyonla kapısına kilit vurulmuştur. Ayrıca akıllara durgunluk veren bir iddianame ile Vakfın kurucusu Alparslan Kuytul Hocaefendi tutuklanmış ve 2 yıla yakın bir süre Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu kalmıştır. O süreç esnasında tutuklu yargılandığı her iki davadan da tahliye almasına rağmen siyaseten tutuklanmasına tüm Türkiye şahit olmuştur.

Kıymetli Kardeşlerim!

Vakıf binamız, 30 Ocak 2018’den beri öksüz ve yetim kalmıştır. Hayır ve yardım bekleyen yüzlerce insan boynu bükük bırakılmıştır. İslam’ı öğrenmek için bu kapıdan içeri girenler kapının dışında bırakılmış, vakfın faaliyetlerinden istifade eden birçok insan mağdur edilmiştir.

Temelleri takva üzere atılmış bir binayı ve ilim yuvasını, içinde Allah'ı birleyerek samimiyetle ibadet edilen bir mescidi, düşkünlerin, fakirlerin imdadına yetişen bir yardım kuruluşunu bir şafak baskınında postallarla çiğneyerek bütün hayırlı faaliyetlerinden men etmenin Allah katında elbet bir hesabı vardır!

Kıymetli Kardeşlerim!

30 Ocak 2018 tarihi Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçti. Ne yazık ki 2021 Türkiye’sinde bu topraklarda Müslümanlara zulmediliyor, İslami dernek ve vakıflar kapatılıyor. Birtakım derin güçler hayır kurumlarının kapısına kilit vurarak, İslam’ı bitirmek isteseler de şunu asla unutmasınlar; bu dava Hz. Adem’den günümüze kadar tesirini kaybetmeden yayıldı. Efendimizin müjdesinde de bildirdiği üzere bu davanın girmediği tek bir ev kalmayacaktır. Vakıfların kilitli olması bu davanın yayılmasına ve hâkim olmasına asla mâni değildir! Çünkü dava, Allah’ın davasıdır…

Kıymetli Kardeşlerim!

Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin nice emek ve fedakârlıkla kurduğu ve öncülüğünü yaptığı bu hayır kurumu aylardır faaliyetlerden men edilmiş olsa da Furkan Gönüllüleri olarak mücadelemize ve davet çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Allah için mücadele etmenin ve toplumumuza hayırlı hizmet yapmanın sadece vakıf binasıyla sınırlı olmadığının şuurundayız.

Kıymetli Kardeşlerim!

Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin “Suç Örgütü Kurmak ve Dolandırıcılık” iddiasıyla tutuklandığı ve 44 kişinin yargılandığı mahkemenin 11. duruşması 6 Ocak 2021 tarihinde gerçekleşecek. Dava sürecinin başından beri toplanan tüm deliller Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin suçsuz olduğunu ispat ediyor olmasına rağmen bu süreç birtakım gayelerle uzatılıyor. Bazı güçler suç icadına girişseler de Alparslan Kuytul Hocaefendi, terör iddiasıyla yargılandığı mahkemeden aldığı beraat ile temizliğinin apaçık ortaya çıktığı gibi bu sürecin sonunda da Allah'ın yardımıyla vakfımız ve hayırlı faaliyetlerimizin tertemiz olduğu mahkeme kararıyla onaylanmış olacaktır. Buna eminiz. Furkan gönüllüleri olarak üzerimizdeki bütün yaftalar, iftiralar kalkana kadar ve vakfımız açılana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.

Kıymetli Kardeşlerim!

Bizler Müslümanlar olarak Allah’ın emri olan davet vazifesini yapmaya, zalimin karşısında, mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. İhtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermeye, el uzatanın elinden tutmaya devam edeceğiz. Müslümanlara, fikir insanlarına ve Furkan Vakfına yapılan haksızlıkları dile getirmeye devam edeceğiz.

Kardeşliğin, barışın, huzurun, Tevhidin, adaletin, hürriyetin ve yüce rahmetin insanları kuşattığı İslam Medeniyetini arzulamaya ve bu yolda mücadele etmeye devam edeceğiz. Her daim “Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği olmalı” demeye devam edeceğiz.

Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Esselamu Aleykum

Editör: TE Bilisim