Adana Kadın Platformu ve Eğitim Sen Kadın Meclisi Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve 5 - 6 yaşlarındaki iki çocuğunu istismar etmek suçundan yargılanan sanığın davasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Eğitim Sen Kadın Meclisi adına Eğitim Sen Kadın Sekreteri Buket Altınok dava sonrası Habere Güven’e açıklamalarda bulundu.

Adana Kadın Platformunun Dava Sonrası Yaptığı Yazılı Açıklamada İse; “Adana Kadın Platformu olarak takip ettiğimiz davalardan olan, 5 ve 6 yaşlarındaki iki çocuğunu istismar etmek suçundan yargılanan sanığın dosyası bugün Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü” dedi.

Adana Kadın Platformunun açıklaması şu şekilde;

“Duruşmaya katılan, mağdur çocuklar, katılan vekilleri, sanık ve vekilleri katıldı.

Sanık vekilleri duruşma başlamadan dosya hakkında gizlilik kararı ve yayın yasağı verilmesini talep etti. Ancak bu talepleri mahkeme tarafından reddedildi.

Duruşmada Adli Görüşme Odasında sosyal hizmet uzmanı eşliğinde beyanı alınan mağdur çocuklar, yaşadıkları istismarı açık ve detaylı olarak anlattılar.

Katılan vekilleri, mağdur çocuk tarafından baba ile çocuk arasında yapılan şahsi ilişki tesisinin ardından çocuklardan büyük olan tarafından mahkemeye hitaben yazılan mektubu mahkemeye sundular. Çocuğun annesinin anlatımına göre çocuk, babası ile gitmek istemediği halde kişisel ilişki kararı nedeni ile görüşmesinin ardından bu mektubu yazarak annesine vermiş. Çocuk tarafından zarf şekli verilen mektubun üzerinde “Buyrun hakim bey işte babamın bütün yaptıkları bu mektupta yazıyor” şeklinde bir yazı bulunuyor.

Katılan vekilleri duruşma sırasında sanığın katılanı, mağdurları ve tanıkları korkutmaya çalıştığını, sosyal medya üzerinden sürekli paylaşım yaparak rahatsız ettiğini anlattılar. Katılan vekilleri, çocukları tedavi gördüğü Ruh Sağlığı Hastanesindeki uzman psikiyatristlerin,  Kozan’da görev yapan sosyal hizmet görevlilerinin ve çocukların kreş öğretmenlerinin tanık ve bilirkişi olarak dinlenilmesini talep etti. Ancak bu talep mahkeme tarafından kabul edilmedi.

Mahkeme sanığın tutuklanması yönündeki talebi de istinaf mahkemesinin beraat kararı verilmesi gerektiği şeklinde görüş bildirmesi nedeni ile reddetti.

Sanık ve vekilleri çocukların beyanlarının çelişkili olduğunu, beraat kararı verilmesi gerektiğini savundular.

Mahkeme duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için 27.05.2021 günü saat 13:00’e erteledi.

Adana Kadın Platformu olarak yargılamayı bozma öncesi süreçte olduğu gibi yakından izleyecek, adaletin sağlanması, istismarcının hak ettiği cezayı alması için sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağız. Bu dosyanın kapatılıp zanlının cezasız bırakılmasına, istismar mağduru çocukların sesinin kısılmasına, istismarı ortaya çıkarmak için mücadeleye atılan kadınların umudunun, cesaretinin kırılmasına asla izin vermeyeceğiz.”

Editör: TE Bilisim