Sıla Okay bu yıl Avrupa'nın prestijli müzik okullarından biri olan Cenevre'deki Haute École de Musique de Genève'de eğitim görmeye hak kazandı. Dünya çapında keman hocalarını kadrosunda barındıran bu okulun sınavlarına giren Okay, günümüzün en iyi kemancılarından biri sayılan Prof. Tedi Papavrami'nin sınıfına kabul edilme başarısı sergiledi.

Ailesinin maddi durumu dikkat alındığında İsviçre'deki yüksek yaşam standartlarını karşılayacak gelire sahip olmadığının altını çizen Sıla burs arıyor. Asgari şekilde hesapladığı aylık giderlerinin toplamı 400 İsviçre Frangı tutuyor ki bu da 3.250 TL dolayında bir rakama denk geliyor.

 İsviçre'deki yüksek yaşam standartlarını karşılayacak gelire sahip olmadığının altını çizen Sıla Okay burs arıyor.

Habere Güven olarak Sıla Okay’dan bu süreci bizimle paylaşmasını istedik.

İşte Okay’ın kendi anlatımıyla başarıya giden yol;

Adana Devlet Konservatuvarına 2008 girişli olmak suretiyle, keman öğrenimime öğretim görevlisi Marina BABAYEVA ile başladım.

Bu süreç zarfında ünlü sanatçılar Profesör Francesco SOLOMBRINO, Elliott GOLUB, Marlou JOHNSTON, Azerbaycan Devlet Sanatçısı ve profesör Toğrul GANIYEV ve seçkin virtüözler arasında yer alan Svetlin ROUSSEV gibi isimlerle çalışma fırsatı yakaladım.

Ardından lisans eğitim sürecim Profesör Toğrul GANIYEV ile başlamış olup, halihazır da da aynı okulda yine Profesör olarak görev yapmakta olan Irine IASHVILI'nin iki yıldır öğrencisiyim.

Bu yıl Avrupa’nın en önemli müzik kentlerinden biri kabul edilen, dünyanın sanat merkezi olarak adlandırdığı İsviçrenin Cenevre şehrinde, Avrupanın en eski ve en önemli sayılı müzik okullarından biri olan Haute École de Musique de Genève'de eğitim görmeye hak kazandım.

Bu okulda bulunan tüm hocaların dünya çapında prestij sahibi olduğu bilgisini de parantez içerisinde vermek isterim.

Bu eğitmenlerin içlerinde muhteşem Kemanist Svetlin ROUSSEV de yer alıyor.

Yeni okulumun sınavlarına tabii tutulmamın ardından, hala solistlik mesleğini icra etmekte olan, evrensel üne sahip, Sayın Profesör Tedi PAPAVRAMI'nin beni sınıfı için seçtiğini öğrendim.

Günde yaklaşık yedi ile sekiz saat keman çalışıyorum. Daha uzun çalıştığım günler de oluyor.

Adımı duyurmak için tüm gücümü işime adıyorum ve adayacağım da.

Ülkemi başta yarışmalar olmak üzere, en önemli alanlarda en iyi şekilde temsil etmek güncel hedeflerim arasında. Bu ilk adımımdan sonra, başarılarımın arkasının kesilmesine izin vermemek ise en büyük gayelerimden.

Aylık gelirimin, ihtiyaçlarımın asgari şekilde hesaplanmış haliyle yaklaşık 400 frank tuttuğunu ifade etmek istiyorum. Bu meblağ da 3.245 Türk lirasına tekabül ediyor.

Başarılı gencimizin zamanı oldukça daraldı. Kendisine ulaşmak isteyenler 0537 308 98 54 numaralı telefondan arayabilir, başarısının uluslararası sürecine katkıda bulunabilirler.

Editör: TE Bilisim