MERSİN – PTT’nin çalışanları için yeterli önlemi almadığını belirten HABER-SEN, alınmayan önlemlerin emekçilerin ölüme neden olduğuna dikkati çekti.

Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) Mersin İl Temsilciliği, Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) emekçilerinin pandemi sürecinde yaşadığı sorunlara dair Eğitim Sen Mersin Şube’de basın toplantısı gerçekleştirdi.

‘ALINMAYAN ÖNLEMLER ÖLDÜRÜYOR’

Toplantıda konuşan HABER-SEN 7 Nolu Şube Kadın Sekreteri Adanır Eren, PTT işyerlerinde pandemi önlemi alınmadığı için can kayıplarının yaşandığını ifade etti.

Virüsün değil alınmayan önlemlerin emekçileri öldürdüğünü söyleyen Eren, “PTT yönetimi de bununla yüzleşmeli. Yeni acıların yaşanmaması için PTT yöneticilerinin ve siyasi iktidarın üzerine düşeni yapması gerekiyor. Biz emekçiler, yöneticilere daha fazla uyarıda bulunmak, görevlerini eksiksiz yapmaları için daha fazla mücadele etmek zorundayız. Son olarak içimizden biri, Samsun Başmüdürlüğü’nde görev yapan PTT emekçisi Rafet Varan yaşamını yitirdi. Arkadaşımızın yakınlarına ve sevenlerine sabır diliyoruz. Acımız büyük… Umarız daha fazla emekçi arkadaşımız yaşamını yitirmez” ifadelerini kullandı.

‘PTT ÇALIŞANLARI ARTIK YORULDU’

Pandemi sürecinde çalışma koşullarının daha da kötüleştiğini belirten Eren, şunları aktardı: “Eşit işe eşit ücret, usulsüz atamalar ve liyakatsiz yöneticilerin atanması emekçiler arasında adaletsizliği daha da derinleştirmektedir. Performansa göre ödeme, İdari Hizmet Sözleşmesi (İHS), Taşeron çalıştırma ve parça başı çalışma biçimlerinin yaygınlaşmasıyla emekçiler köleleştirilmektedir. Kazanılmış haklarımızın gasp edilmesine izin vermeyeceğiz.

PTT ücretsiz, nitelikli, herkesin ulaşabilir bir kamusal anlayışla hizmet vermelidir.  Personel eksikliği nedeniyle, ülkenin birçok yerinde salgından dolayı karantina da olan PTT emekçileri olduğundan, birçok kargo/posta gönderileri zamanında dağıtılamamakta ya da alıcılarına çok geç ulaştırılabilmektedir.

Kişisel koruyucu ekipmana ulaşamasa da, kronik hastalığı olsa da, ailesi karantina altındayken çalışmak zorunda kalsa da, iş yoğunluğu altında ezilse de, Kovid-19’a rağmen işlerini aksatmadan çalışmaya devam eden PTT emekçileri artık yoruldu.”

Editör: TE Bilisim