KABİL, Afganistan - Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani'nin Müslümanların Kurban Bayramı münasebetiyle bir adres vermesinden kısa bir süre önce Salı günü cumhurbaşkanlığı sarayının yakınına en az üç roket isabet etti.

İçişleri bakanı sözcüsü Mirwais Stanikzai, herhangi bir yaralanma olmadığını ve roketlerin yoğun bir şekilde güçlendirilmiş saray arazisinin dışına düştüğünü söyledi.

Zarar vermekten çok sinirleri bozmaya yönelik görünen roket saldırısının sorumluluğunu hemen kimse üstlenmedi. Saray, devasa beton patlama duvarları ve dikenli tellerle güçlendirilmiş sözde Yeşil Bölge'nin ortasındadır ve sarayın yakınındaki sokaklar uzun süredir kapalıdır.

Baraj, ABD ve NATO'nun Afganistan'dan son çekilmelerini tamamlamalarıyla birlikte geliyor, bu da Afganları sinirlendiriyor ve savaşın harap ettiği ülkelerinin daha da kaosa ve şiddetin içine düşüp düşmeyeceğinden emin değiller. Başkan Joe Biden bu ayın başlarında yaptığı konuşmada, çekilmenin %95'ten fazlasının tamamlandığını ve son ABD askerinin 31 Ağustos'a kadar gitmiş olacağını söyledi.

Hükümetin 2 numaralı yetkilisi Abdullah Abdullah, Pazartesi günü Orta Doğu'nun Katar eyaletinde Taliban ile yapılan ilk üst düzey barış görüşmelerinden döndü. Durdurulan müzakereleri yeniden başlatmayı amaçlayan iki günlük toplantı, daha fazla üst düzey müzakere vaadiyle sona erdi.

Abdullah roket saldırısı sırasında saraydaydı. Ancak sarayın içindekiler roketlerin düştüğü yerden çok uzaktaydı.

Editör: TE Bilisim