Hükümet güçleri, havaalanı Taliban tarafından bombalanan Herat, Lashkar Gah ve Kandahar da dahil olmak üzere büyük şehirlerde Taliban saldırılarına karşı savaşıyor.

Güney Afganistan'daki önemli bir havaalanı, hükümet güçleri birçok büyük şehre Taliban saldırılarına karşı mücadele ederken roket ateşi altında kaldı.

Afganistan'ın en büyük ikinci şehri olan Kandahar'dan yapılan uçuşlar, Pazar günü şafaktan önce Taliban tarafından ateşlenen üç roketin havaalanına çarpması sonrasında durduruldu.

Havaalanı şefi Mesud Peştun, roketlerden ikisinin piste çarptığını ve onarımların sürdüğünü söyledi. Başkent Kabil'deki sivil havacılık otoritesinden bir yetkili, saldırıyı doğruladı.

Yetkililer, herhangi bir can kaybı olmadığını bildirdi.

Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahid, Reuters haber ajansına verdiği demeçte, "Kandahar havaalanı bizim tarafımızdan hedef alındı, çünkü düşman burayı bize karşı hava saldırıları düzenlemek için kullanıyordu" dedi.

Tesis, Taliban'ın şehri ele geçirmesini önlemek için gereken lojistik ve hava desteğini sağlamak ve aynı zamanda güney Afganistan'ın geniş bölgelerine hava koruması sağlamak için hayati önem taşıyor.

Editör: TE Bilisim