İçişleri bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Afganistan'ın başkentinde 24 Ekim Cumartesi günü meydana gelen bombalı saldırıda en az on sekiz kişi öldü ve okul çocukları da dahil olmak üzere çok sayıda kişi yaralandı.

24 Ekim Cumartesi günü Afganistan'ın başkentindeki bir eğitim merkezinin yakınında bir intihar bombacısı saldırdı ve çatışmalarla boğuşan ülkeyi sarsmak için yapılan son saldırıda en az 18 kişiyi öldürdü.

Taliban ve Afgan hükümetinin ülkenin ezici savaşını sona erdirmek için Katar'da barış görüşmeleri düzenlemesine rağmen, son haftalarda sahadaki şiddet artış gösterdi.

57 kişinin de yaralandığı intihar saldırısı, Kabil'in batı semtindeki yüksek öğrenim öğrencilerine eğitim ve kurslar sunan merkezde öğleden sonra gerçekleşti.

İntihar bombacısı eğitim merkezine girmek istedi

İçişleri bakanlığı sözcüsü Tareq Arian yaptığı açıklamada, "Bir intihar bombacısı eğitim merkezine girmek istedi." Dedi.

"Ama merkezin güvenlik güçleri tarafından teşhis edildi ve ardından patlayıcılarını bir ara sokakta patlattı."

Saldırıda en az 18 kişinin öldüğünü ve 57 kişinin yaralandığını söyledi.
Patlamada yaralanan kuzeniyle hastaneye giden yerel sakin Ali Reza, "Büyük bir patlama beni yere serdiğinde merkezden yaklaşık 100 metre uzakta duruyordum" dedi.

"Etrafımda toz ve duman vardı. Ölen ve yaralananlar merkeze girmek isteyen öğrencilerdi."

IŞİD saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Batı Kabil'in çeşitli semtlerinde yaşayanlar, genellikle IŞİD militanları tarafından hedef alınan azınlık Şii Hazara topluluğuna mensup. 
Geçmişte, aşırılık yanlıları bölgedeki çeşitli eğitim merkezlerini ve diğer tesisleri hedef almışlardır.

Editör: TE Bilisim