Libya Meclis Başkanı Ageela Saleh Çarşamba günü, Fayez Al-Sarraj'ın önceki Ulusal Mutabakat Hükümeti (GNA) ile Türkiye arasındaki mutabakatın geçersiz olduğunu söyledi.

Yunan Kathimerini gazetesine verdiği röportajda Saleh, Türk ve diğer yabancı birliklerin Libya'dan çekilmesi gereğini vurguladı. Yunan girişimcileri ülkeye yatırım yapmaya çağırdı ve yeni hükümetin yabancı yatırımcılara karşı tüm yükümlülüklerine bağlı kalacağını kaydetti.

İkinci Berlin Konferansı'nın krize yeni bir çözüm getirmediğine dikkat çeken Saleh, “Daha güçlü ve net kararlar bekliyorduk. Libya'da yabancı askeri güçlerin veya üslerin varlığını kabul etmiyoruz, Libya halkı da kabul etmiyor" dedi.

Sözcü, GNA'nın “Libya halkı tarafından seçilmediğini ve Parlamentodan hiçbir zaman güvenoyu almadığını açıkladı. Uluslararası toplum tarafından vatandaşları dikkate alınmadan bize zorlanan yasadışı, anayasaya aykırı bir hükümetti.”

Ayrıca, yaklaşan Aralık seçimlerini iptal etmek veya geciktirmek isteyen herhangi bir partiye yaptırım uygulanması çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilisim