Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, üç yılı aşkın süredir Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yeni parti kuracağı iddialarına ilişkin, “ Demirtaş’ın ayrı parti kurması, eşyanın tabiatına aykırı” görüşünü savundu.

Hakan, "Selahattin Demirtaş’ın ayrı bir parti kurması Kürt siyasi hareketinin temel yapısı açısından mümkün değil.  Öcalan’ın hareket üzerindeki mutlak rolü bakımından imkânsız. Demirtaş’ın inisiyatif sahibi olmaması nedeniyle çok zor. Kandil/İmralı/HDP denkleminde boşluk olmaması nedeniyle hayal. Yani demem o ki... Demirtaş’ın ayrı parti kurması, eşyanın tabiatına aykırı." düşüncesini dile getirdi. 

AHMET HAKAN: GERÇEKÇİ OLALIM

SELAHATTİN Demirtaş’ın ayrı bir parti kurması...

- Kürt siyasi hareketinin temel yapısı açısından mümkün değil.

- Öcalan’ın hareket üzerindeki mutlak rolü bakımından imkânsız.

- Demirtaş’ın inisiyatif sahibi olmaması nedeniyle çok zor.

- Kandil/İmralı/HDP denkleminde boşluk olmaması nedeniyle hayal.

Yani demem o ki...

Demirtaş’ın ayrı parti kurması, eşyanın tabiatına aykırı.

MERAL HANIM HİÇ CEVAP VERMESE DAHA İYİYDİ

SELAHATTİN Demirtaş, “Eğer dışarıda olsaydım, yanıma Başak’ı alır, Meral Akşener’in evine bir sabah kahvaltıya giderdim” dedi.

Meral Akşener’in buna cevabı şöyle oldu:

“Güneydoğu’da şöyle bir gelenek var: Kan davalınız bile olsa kapınızı çaldığı zaman içeri alırsınız. Evin en yaşlısı tarafından karşılanır. Sonra kapıdan çıkıp gittikten sonra davanız devam eder. Güneydoğu’nun böyle bir özelliği var.”

Bu cevabı iktidara yakın olanlar, “Bu ne sıkı fıkı bir hal böyle” diye yorumladılar. HDP çevreleri ise “Dilinde kan kelimesini eksik etmiyor” diye yorumladılar.

Pek bir işe yaramadı yani.

Yazının devamı için tıklayın 

Ne olmuştu? 

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Demirtaş'ın yeni bir sol parti kuracağını iddia etmişti. 

TIKLAYIN | Sabah yazarı Övür: Demirtaş sol parti kuruyor

Editör: TE Bilisim