Stephan Hawking "insanın dünyayı terk etmesi için en fazla 600 yılın kaldığını belirtmektedir".

İnsan ilk varoluşundan bu yana çoklu zekasıyla doğa insan, doğa doğa, insan insan çelişkileri için uğraşlar vermiştir.

Tüm çelişkileri kendi yararına çözmek varlığını sürdürdüğü gezegenimizi suyuyla oksijeniyle toprağın ve güneşin sağladığı faydalarına çaba göstermek güzel gelişmiş bir yaşam kurmaktadır.

İnsan yaşayabilmek için öncelikle  beslenme barınma zorunlu ihtiyaçlarını karşılayacak sonra eğitim ve mesleğiyle sağlıklı bir biçimde varlığını sürdürmek için her geçen zaman diliminde bir şeyler geliştirmektedir.

Beslenme canlılar yaşama tutunduğu andan itibaren başlamaktadır.

İnsanların beslenme için ilk tarım ve toprakla buluşmaları M.O.12.000. y.y dan önceleri Anadolu Harran bölgesinde Buğday (Triticum Aestivum) Sarı başak olarak var olduğu tahmin edilmektedir.

Günümüze gelene kadar binlerce tarım ürünleri geliştirilmiş ve geliştirilecektir.

Tohumlar gen bilimleri ve teknolojileri ile daha verimli daha çeşitli olması için çalışmalar bilim insanları tarafından sürdürülmektedir.

Bilim insanları her alanda yaşadığımız dünyamızı daha güzel yapabilmek için sürekli olarak araştırmalar yapmaktadırlar.

Bilişim teknolojilerinin gelişmesi internet, sosyal medya, iletişim, doğa insan, insan insan yaşamlarını düzenlemekte değişimleri hızlandırmaktadır.

Başta tarım, eğitim, sağlık, inşaat, ulaşım, bilişim, enerji, üretim endüstrileri insanların zorunlu yaşam ihtiyaçlarını karşılamak üzere geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam eden sektörler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tarım beslenme, ilaç endüstrisi, tıp teknolojisi, tekstil ve enerji sektörlerinin gereksinmelerine cevap vermektedir. 

Endüstri 4.0 tanımıyla Parelel olarak Tarım 4.0 Akıllı Tarım Teknolojileri ve uygulamaları, Drone (İnsansız Hava Araçları) yapay zeka uyumlu tarım aletleri, dijital tarım, nesnelerin interneti, lOS , YouTube, Metaverse, Twitter, Instagram, sosyal medya, Watsapp, kablosuz iletişim, tarım makinalarına yerleştirilen çeşitli sensörler, iklim değişimine bağlı kalmayan, toprak gerektirmeyen Hassas Tarım Teknolojileri yeni çağın başlangıcı olacaktır.

Akıllı Tarım İleri Teknolojileri ile insansız hava araçlarının (Drone) kameralarıyla ekilen ve ekilecek tüm alanları izleme nem , sıcaklık, hava kontrollerine, bitkilerin su ihtiyaçları, aydınlatma, klima otomasyonla ürünlerin verim ve kalite yönetimi izlenebilmektedir.

Endüstri 4.0

Endüstri 4.0 tanımı eğitimin dijital Teknolojilerinin kişiye özel Eğitim 4.0 ile gelecek yaşamımızın gelişmeleri uygun insan yetiştirme ile teknoloji, birey  buluş araştırmalar yeni eğitim öğretim süreci içindeyiz.

Eğitim 4.0 sürekli gelişen, hızlı, akıllı, kişiye özel öğrenme, zaman ve mekan kavramı olmadan sınıf ve okul ihtiyaçları minimum olan elektronik (e-öğrenme) dijital ortamda bireysel öğrenme, sınıflarda ortak takım yapan zeka uygulamaları ile proje yönetimleri gelişecektir.

Öğrenciler yeni bilgiler için klasik yöntemler dışında internet, YouTube, Metaverse, Twitter,Instagram, Watsapp ve diğer sosyal medya ve dijital platformlardan yararlanabileceği uzmanları belirtmektedir.

Al (Artificiale lntelligence) Yapay Zeka ile öğrenimin tüm boyutlarıyla online eğitimde daha etkin bir eğitim süreci başladığı açıklanmaktadır.

Ayrıca Fizik, Kimya, Biyoloji ve diğer tüm laboratuvarlar Metaverse Sanal Gerçeklik ile tüm eğitim sistemlerinin en önemli desteği olacağı uzmanlarca paylaşılmaktadır.

Öğrenciler sınıflar laboratuvarlar dışında evinde istediği her yerde bilgiye erişecek öğrenimde zaman tanımlaması dışına çıkacaktır. Böylece eğitim hız ve kalitesi çok boyutlu olacaktır.

Howard Gardner Çoklu Zeka Kuramları doğrultusunda her öğrencinin zeka özellikleri (matematik zeka, duygusal zeka, sözel zeka, müzik zeka, doğasal zeka, görsel zeka, kinestetik zeka, içsel zeka, varoluş zeka) ile öğrencilerin yeteneklerinin, ilgi alanlarının belirlenmesi doğru eğitim, proje odaklı öğrenim, veri elde edilmesi değerlendirme sürekli mesleki gelişim sağlanacaktır.

Gelecek Yaşam özellikle bilişim teknolojileri şirketleri ve kuruluşlar araştırmalar devam etmektedir.

Samsung gelecekle ilgili;

Uçan araçlar kişisel hava araçlarımızla gökyüzünde seyahat edebileceğimiz, hava araçları her tür yaşam için kullanabileceğimiz düzenlemeyle dünyada istediğimiz yerde yaşayabileceğiz.

Şimdilik ayda daha sonra Mars ve yakın galaksilerde insanlar için yeni yaşam kolonileri kurulacağı düşünülmektedir.

3D (üç boyutlu yazıcılar) ile günlük yaşamda kullanabileceğimiz her ürünü yapabileceğiz

Akıllı duvarlar LED teknolojisi ile istediğimiz dekorasyon, TV, sosyal medya, bilgisayar ekranları olarak kullanabileceğiz.

Yapay Zekâ Medikal inceleme cihazları ile rahatsızlıklar dijital olarak tespit edilecek olası hastalıklarımız ihtiyaç duyulacak tanı ve tedavi yöntemleri hekim kontrolünde elektronik olarak uygulanabilecektir.

Akıllı Nano teknolojik malzemeler ile yapılacak gökdelenler yeni yaşam merkezleri kentleri oluşturulacaktır.

Evlerimizde kendi ihtiyaçlarımızı karşılayacak toprak gerektirmeyen hidroponik sebze meyve üretimi balkonlarda bahçelerde yapılabilecektir.

Veriler bilişim teknolojilerinin çok hızlı gelişmeleri bizleri yaşadığımız dünyamızı başka boyutlara doğru taşıyacaktır.

Bütün şifreler bizleri yarına taşımaya hazır...

Editör: TE Bilisim