ADANA - Adana'da halk toplantısında konuşan TİP Milletvekili Ahmet Şık, bu iktidarı yıkmaya talip olduklarını söyledi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık, "Türkiye İşçi Sınıfına Selam Olsun" sloganıyla Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde halk buluşması gerçekleştirdi. Burada konuşan Şık, halk toplantısında ittifak tartışmalarına ve iktidarın durumuna dair konuştu.

Şık, TİP'in örgütlenme çalışmalarına dair bilgi vererek, halkın oylarına talip olduklarını vurguladı. İktidara karşı 3'üncü Yol ittifakının önemine değinen Şık, iktidarın getirilmesi için değerli olduğunu söyledi.

Şık, "Toplumu kimlik, siyaset ve inanç üzerinden kamplaştıran bir siyaset yürütüldü. Başka bir cephe yaratılması gerektiğini gören Türkiye İşçi Partisi bu boşluğu doldurmak için çaba harcayan bir pozisyonda. Eğer normal şartlarda gider isek önümüzde çok uzun olmayan bir süreçte yaklaşık 18 ay sonra seçimler gerçekleşecek.

Elbette ki seçim sürecinin nasıl geçeceğini bilmemekle beraber mevcut durum bile seçimlerin can hıraç bir seçim dönemi olacağını gösteriyor. En sıradan yurttaşın bile 'Mafya, organize suç örgütü' olarak adlandırdığı iktidarın nasıl bir seçime gireceğimiz sorusu soru işaretleriyle dolu! Kendinden olmayanları korkutarak korku iklimi yaratarak kendi varlığını sağlayan bir suç örgütü diğer tarafta ise ben bu taraftan değilim diyerek bir araya gelmiş ittifak kurmuş diğer bir grup var. Aslında iki taraf da benzer bir korku ile kendi varlığını sürdürmeye çalışıyor. Bir taraf hırsızlar rejimi suç örgütü iktidarını devam etmesi için kendinden olmayanı korkutmayı tercih ediyor.

Diğer tarafta eğer oy vermezseniz biz bu iktidarı yıkamayız korkusunu yayıyor. Biz ise bize oy verseniz de vermeseniz de biz bu iktidarı yıkmaya talibiz ve bunu istiyoruz. Bundan yana kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Editör: TE Bilisim