Alternatif baro düzenlemesi kamuoyunda tartışmalara neden olurken, Erdoğan'ın söz konusu seçeneğin pazartesi günü yeniden değerlendirilmesi talimatını verdiği ifade edilmişti. O toplantı, dün Meclis'te bazı grup başkanvekilleri ve AK Partili hukukçu vekillerle gerçekleştirildi.

AK Parti kurmayları, çalışmanın henüz tamamlanmadığını, ancak baroların yönetim yapısı ve seçim yöntemleriyle ilgili alternatif çözümlerin tek tek masaya yatırıldığını kaydetti. Barolarda nispi temsil usulüne göre seçimin ağırlıklı yaklaşım; çoğulculuk anlayışı gereği çoklu baro sisteminin ise masadaki en önemli başlıklardan biri olduğunu bildiren AK Partili yetkililer, taslağın bugün MYK'da Erdoğan'a sunulacağını; bundan sonraki süreçte Erdoğan'ın değerlendirmeleriyle yola devam edileceğini bildirdi.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5 Mayıs 2020 tarihinde Şu Şekilde Bir Açıklama Yapmıştı;

"Barolar ve tabip odalarının seçimlerine ilişkin düzenlemeyi en kısa sürede Meclis'e sunmalıyız."

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Barosu'nun Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açıklamasının ardından baroların yapılarının düzenlenmesine yönelik başlayan tartışmalar hakkında, "Barolar ve tabip odaları başta olmak üzere yapılarının belirlenmesidir. Ankara Barosu'nun fütursuz saldırılarını gördük. Bu da bu düzenlemenin ehemmiyetini göstermiştir. Bu çalışmayı tekrar ele almalı, en kısa sürede Meclis'in takdirine sunmalıyız" demişti.

Barolar ise bu gelişme karşısında basın açıklamalarıyla tepkilerini ortaya koymuştu.

Son olarak 50 Baro Başkanının imzasıyla bir basın açıklaması gerçekleştirilmişti.

Basın açıklamasında; "Barolar, halkın savunucularıdır, sesidir. Baro olmaksızın savunma olmaz. #SavunmaÖzgürlüktür " ifadeleri kullanıldı.

50 Baro Başkanının İmzaladığı Basın Metni;

 

 

Editör: TE Bilisim