Akademisyenler bu sempozyumda buluşacak

İstanbul Rumeli Üniversitesi tarafından organize edilen ‘’ Yeni Dünya Düzeninde Sosyal Medya’’ sempozyum ve paneli 09 Haziran 2021 tarihinde çevrimiçi gerçekleşecek. Onursal başkanlığını İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.H.tamer Dodurka’nın yapacağı sempozyumun başkanlığını ise üniversitenin  Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Oğuz Özyaral üstlenecek. On bir farklı üniversitenin duayen akademisyenlerinin konuşmacı olarak yer alacağı sempozyum da dijital dünyada sosyal medyanın öneminin bilimsel açıdan yansımalarına değinilecek. Panel de ise Türkiye’nin önde gelen isimleri konuşmacı olarak yer alacak.

İstanbul Rumeli Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen sempozyum Covid-19 tedbirleri nedeniyle çevrimiçi olacak. Sempozyum altı oturumda gerçekleşecek. Oturumlarda, Sosyal Medyanın; Sağlık, Etik Yaklaşımlar, Sanat Hukuk, Ekonomi, Siyaset alanlarındaki yeri, Psikolojik ve Sosyolojik Hayat(lar)ımıza Yansımaları, eğitime etkileri, Uluslararası Politikadaki yeri ve Sosyal Yalnızlık/ Bağımlılık gibi konular değerli akademisyenlerin sunumları ile aktarılacak.

Sempozyumun başkanlığını üstlenen Prof.Dr.Oğuz Özyaral konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özyaral; ‘’Gelişen teknoloji ile sosyal medyanın insan hayatındaki önemi tartışılmaz hale geldi. Sosyal paylaşım ağları her yaştan her kesimden kullanıcıyı bünyesinde barındırıyor. Sosyal medya insanların fikirlerini özgürce paylaşabildikleri bir platform.  Pandemi ile sosyal medya ağlarında geçirilen zaman ve paylaşım oranları çok arttı. Sosyal medyanın Covid-19 pandemisindeki edindiği rolü mercek altına alacağız. Ayrıca tüm dünyada yaşanan son gelişmeler ışığında giderek dijitalleşen dünyada sosyal medya ve yeni dünya düzeni arasındaki ilişkiyi irdeleyeceğiz. Bunların yanı sıra sosyal medyanın eğitim, ekonomi, siyaset gibi alanlardaki yansımalarına da sempozyumumuzda ışık tutacağız. Sempozyumun gerek anlam bakımından gerekse katılım açısından son derece zengin geçeceğine inanıyorum. Birbirinden değerli akademisyenlerimizin katılımları ve katkılarıyla amacına ulaşacağından hiç şüphem yok. Bu manada emeği geçen ve katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunarım’ dedi.

Panelde önemli konuşmacılar yer alacak

Panelin moderatörlüğünü Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Murat KIRIK ile birlikte yürütecek olan Prof.Dr.Oğuz Özyaral şunları söyledi: ‘’ ’’ Yeni Dünyada Sosyal Medya’’ panelini de üniversitemizin ev sahipliğinde yapıyoruz. Sempozyumdan sonra gerçekleşecek olan panelimizde Türkiye’nin önde gelen isimleri konuşmacı olacak. Panelistlerimiz arasında tiyatrocu ve program sunucusu Açelya Akkoyunlu, ünlü spiker Melda Yücel ve Beyza Hakan, uzman psikolog Esra Ezmeci ve Ayyıldız Tim sözcüsü İshak Telli yer alacak. Alanlarında uzman olan panelistlerimizin engin bilgileri ile keyifli bir panel geçireceğimizden eminim. Panelimiz yine 09 Haziran 2021 tarihinde 21.00-22.30 saatleri arasında çevrimiçi gerçekleşecek.’’

Editör: TE Bilisim