Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay 7 Aralık 2022 Çarşamba günü, saat 11.00’de, Seyhan Belediyesi Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nde (SEYTİM) belediye hizmetleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Akif Kemal Akay konuşmasında SEYTİM'i ve onun geleceğin dünyasında ki önemine dikkat çekti.

Akay sözlerine şu şekilde devam etti;

"Seyhan Belediyesi Teknoloji ve inovasyon Merkezi (SEYTİM) gençlerin, teknoloji ve girişimcilik alanlarındaki niteliklerinin arttırılması amacıyla ekipman ve altyapı desteği ile birlikte uygulamalı eğitim modellerinin geliştirildiği, yenilikçi fikirlerin üretilip hayata geçirilebileceği bir merkezdir.

Ekonomik büyüme ve sürdürülebilir rekabet avantajı için, yenilik üretebilen ve teknolojiyi yönetebilen yüksek nitelikli gençlere ihtiyaç vardır. Bu nedenle, teknolojik inovasyon eğitimi özellikle gelişmekte olan ülkeler için öncelik taşımaktadır. Ülkemizde gençlerin eğitim, sağlık ve istihdam sorunlarını aşabilmek, potansiyellerini keşfetmek ve kapasitelerini arttırmak için inovatif bakış açılarına ihtiyaç vardır. Bu çerçevede Dünyada ve Türkiye’de ki gençlere yönelik teknolojik inovasyon örnekleri değerlendirilerek gençlerin sosyal inovasyon ile birlikte ülkede ekonomik ve sosyal yaşama katılımını sağlayacak ve gençlerin potansiyelini doğru yöne kanalize edecek yeni uygulamalar için bir perspektif çizilmektedir. Seyhan Belediyesi Teknoloji ve inovasyon Merkezi bu amaçlar doğrultusunda oluşturulmuştur."

Akay; "SEYTİM'de gençlerin ve çocukların bilim, sanat ve gelişen teknolojiyi takip edebilecekleri, uygulayabilecekleri, kendi projelerini üretebilecekleri ve yetenekleri doğrultusunda faaliyetlerde bulunabilecekleri bir hizmet sunuluyor.

Bilimsel, teknolojik, sanatsal ve kültürel yönden gelişimlerini desteklemek, bilgiye ulaşmalarını, üreten bireyler olmalarını, elde eksikleri bilgileri uygulamalarını ve bu sayede vizyon sahibi, geleceğe hazır bireyler olarak yetişme imkanı elde etmeleri hedefenmektedir" dedi.

Editör: Haber Merkezi