Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri Gönüllü Avukatı İsmail Hakkı Atal; “Ülkemizin ve çocuklarımızın GELECEĞİNİ - GELECEK NESİLLERİN YAŞAM HAKKINI ilgilendiren BU DAVANIN; HAKİMLİK TEMİNATI  OLAN, BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ MAHKEMELERDE YARGILAMASININ YAPILMASI HAYATİ DERECEDE  ZARURİDİR.”

Konuyla ilgili açıklama şu şekilde;

AKKUYU NÜKLEER SANTRALİNİN 30.11.2020 TARİHLİ DURUŞMASI ÖNCESİNDE MERSİN 2. İDARE MAHKEMESİ HEYETİ HAKKINDA REDDİ HAKİM TALEBİNDE BULUNDUĞUMUZU KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURURUZ

Akkuyu nükleer santralinin hukuken geçerli bir CED raporu ve hukuken geçerli bir üretim lisansı olmadığından Çevre ve Şehircilik Bakanlığına attğımız 2020/524 E. sayılı dosyada Mersin 2.İdare Mahkemesi hakimlerinin TARAFSIZLIĞINDAN ŞÜPHEYE DÜŞTÜĞÜMÜZ İÇİN REDDİ HAKİM TALEBİNDE BULUNDUK. 

Reaktörlerin oturacağı zeminin altı karstik boşluklar barındıran,  14.000 ton ×4 reaktör =56.000 tonluk ağırlık üzerine binmeden zemin betonu 2018 Haziran ayında kendiliğinden çatlayan ,  nükleer bir kaza-felaket gerçekleşmesi  halinde radyasyonun 8 saatte Mersin'e -12 saatte Adana'ya -48 saatte tüm Ortadoğu’ya yayılmasına ve Doğu Akdeniz'in radyoaktif hale gelmesine  neden olacak olan,  aktif bir fay hattı olan Kuzey Anadolu Ecemiş Fay hattı uzantısında bulunan, Cumhurbaşkanlığı ve TEIAS verilerine göre %35 enerji arz fazlası olan ülkemizde normal elektrik fiyatının 4 kati bedelin Rusya'ya ödenerek  BOSUNA  elektrik üretmesi  planlanan, Japonya'ya 1 trilyon dolara mal olan Fukushima faciası benzeri bir olası faciada Türkiye Cumhuriyetini ekonomik olarak batıracak olan AKKUYU PROJESINİN İPTALİ İÇİN HAKLI MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR. HUKUKEN GEÇERLİ ÇED RAPORU VE ÜRETİM LİSANSI OLMADAN İNŞAATI DEVAM EDEN VE BETON TEMELİ 2018 HAZIRAN'INDA ÇATLAYAN PROJENİN HUKUKİ TEMELİ İSE HİÇ YOKTUR.

Meslek hayatımızda hiçbir davada elimizde olmadığı kadar fazla hukuki sebep ve bilimsel delil olmasına rağmen mahkemelerin bir türlü İPTALİNE KARAR VER(E)MEDİĞİ AKKUYU NGS İPTALİ İÇİN SON AÇTIĞIMIZ DAVADA MERSİN 2. İDARE MAHKEMESİ HAKİMLERİNİN TARAFSIZLIĞINDAN ŞÜPHEYE DÜŞTÜĞÜMÜZ İÇİN YASAL HAKKIMIZI KULLANARAK REDDİ HAKİM TALEBİNDE BULUNDUK.

Ülkemizin ve çocuklarımızın GELECEĞİNİ- GELECEK NESİLLERİN YAŞAM HAKKINI ilgilendiren BU DAVANIN; HAKİMLİK TEMİNATI OLAN, BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ MAHKEMELERDE YARGILAMASININ YAPILMASI HAYATİ DERECEDE ZARURİDİR. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayata geçirmeyi vaat ettiği YARGI REFORMU PAKETİNİN TURNUSOL KAĞIDI AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ DAVASI OLACAKTIR. 30.11.2020

Editör: TE Bilisim